Kommentatorene lurer på om besøket i den politisk viktige delstaten var et listig innspill for å holde ryktebørsen i gang om hennes presidentambisjoner, eller bare et PR-utspill for å skape blest om henne og filmen «Den ubeseirede».Hun sørget igjen for å holde både medier og tilhengere på pinebenken ved å gjenta at hun ennå bare vurderer om hun skal satse på å bli republikansk presidentkandidat, selv om datteren Bristol sier hun har bestemt seg, men ikke vil si det ennå.

Den tidligere Alaska-guvernøren har vært nøye med å holde døra åpen for en mulig valgkamp, og mange av hennes støttespillere vil gjerne tolke opptredenen i Iowa som et nytt skritt mot kampen om nominasjonen.

Etter at filmen ble vist i Pellas operahus, talte hun til de andre 300 som var til stede, og sa at dokumentaren bidrar til å få fram sannheten om henne som hun sier er blitt forvrengt av mediene.

Hun kom til Iowa dagen etter at hennes allierte i Tea Party-bevegelsen, og mulige rival, Michelle Bachmann, lanserte sin egen valgkamp. (©NTB)