Et piratangrep mot den norske kjemikalietankeren Bow Saga i Adenbukta ble tirsdag avverget av EUs Navfor-styrke. Styrken ble tilkalt etter at skipet sendte ut en nødmelding, opplyser Navfor i en pressemelding.Skipet ble angrepet av en båt med sju pirater, som skjøt mot skipets bru og knuste vinduer. Den spanske fregatten SPS Victoria kom Bow Saga til unnsetning og sendte et helikopter som fikk avverget angrepet. Piratene forsøkte å flykte, men overga seg etter at det ble skutt varselskudd fra Navfor-styrkene. I piratbåten ble det funnet våpen.

Administrerende direktør Jan A. Hammer i Odfjell, som eier Bow Saga, sier at ingen ble skadd i angrepet og at piratene nå er i den spanske fregattens varetekt. Siden Bow Saga er en norsk båt med norsk flagg, er det ifølge ham norske myndigheters ansvar å bestemme om piratene skal straffeforfølges.

— Piratene blir tatt hånd om av det spanske marinefartøyet. Nå må det avgjøres hva som skal skje med dem. Vi er blitt spurt, men det er norske myndigheter som må bestemme hva de vil gjøre, sier Hammer.

Han sier presset fra spanjolene er stort. (©NTB)