Etterforskningen ble innledet tirsdag, etter at Kate og hennes mann prins William dagen før formelt hadde klaget saken inn for domstolene. Etterforskerne skal forsøke å finne ut om offentliggjøringen av fotografiene har krenket parets rett til å ha privatlivet sitt i fred.

Det franske sladrebladet Closer trykket før helgen bilder som viser Kate som soler seg toppløs. Ifølge kilder med kontakt til det kongelige paret, ønsker paret at både Closers redaktør og den eller de som tok bildene, skal bli trukket for retten.

— De kongelige krever i et separat søksmål ved en domstol i Nanterre nær Paris at Closer skal bli pålagt å utlevere bildene, slik at de ikke kan trykkes på ny. Hvis bladet ikke gjør det, vil Kate og William at det skal ilegges dagsbøter på 10.000 euro (75.000 kroner), melder BBC.

Bildene ble tatt mens paret var på privat ferie i Sør-Frankrike tidligere denne måneden. Mens striden om fotografiene raste videre i Europa, var Kate og William tirsdag på besøk på øygruppen Tuvalu i Stillehavet. (©NTB)