KRISTIANSAND: For Terje Formoe ble 2010 nok et innbringende år. Mannen bak Kaptein Sabeltann-universet står oppført med drøye fire millioner i netto inntekt, omtrent som året før. Men sjørøvergeneralen har gjort et betydelig hopp på formuesstigen. Fra drøye 5,5 millioner i 2009 til rett i overkant av 18 millioner i 2010. — Jeg har et aksjeselskap, og tar ut ordinær lønn fra det. Men jeg tok ut et stort utbytte i fjor, for jeg hadde en del privat gjeld jeg ville slette. Og når gjelden går ned, går vel formuen opp , er Formoes forklaring.

Et år på det jevne

Totalt har det blitt solgt over en million billetter til Sabeltann-forestillingen. Og hvert år selges det et uvisst antall Sabeltann-effekter. Men Formoe beskriver ikke 2010 som et år som skilte seg ut.

Jeg tror det var et år på det jevne. Jeg klarer ikke helt å skille de ulike årene , sier han.

I år har tv-serien om Pinky og Sabeltann hatt premiere. Formoe tror det kan slå ut på neste års skattelister.

2011 blir et annerledes år. Jeg har hatt store investeringer med tanke på tv-serien. Det har vært et stort løft for meg, og jeg må selge serien til over 100 land for å få tilbake det jeg har satset , sier Formoe.

Suksess for Heivoll

Gaute Heivoll er også en mann som gjør et byks på årets lister. Fra å ha en relativt beskjeden inntekt på drøyt 200.000 kroner og null i formue i 2009, står forfatteren oppført med over 1,8 millioner i netto inntekt og nesten 700.000 i formue for 2010. Det er tydelig at boka «Før jeg brenner ned» ble en suksess...

Informasjon om listene:

Inntekten som er oppført i skattelisten er netto inntekt (lønn og andre inntekter minus fradrag).

Formuestallene er nettoformue (verdien av eiendeler minus gjeld) og ikke reell formue.

Tallene som vises i skattekolonnen er utliknet skatt.

Les mer om skattelistene.

Formuetoppen, inntektstoppen og skattetoppen for alle kommunene på Sørlandet.

Fædrelandsvennen gjengir opplysningene i skattelistene slik vi mottar dem fra Skatteetaten. Erfaringsmessig vet vi at feil kan forekomme, dessuten kan behandling av skatteyters klage gi senere endringer i enkelte tilfeller.