Rasmussen satte seg mandag ned ved lokalene til Islamsk Råd og erklærte at hun ville sitte der til rådet utvetydig tar avstand fra dødsstraff for homofile. En pressemelding onsdag, hvor Islamsk Råd skrev at det «verken ønsker eller søker dødsstraff for homofile», var ikke tydelig nok, og førte til at Rasmussen innledet en sultestreik.Men et kompromiss gjorde fredag at Rasmussen forlot inngangspartiet til Islamsk Råd og Det muslimske forbundet i Oslo sentrum og begynte å spise igjen, skriver Fritanke.no.

Hva kompromisset går ut på er ikke kjent. Rasmussen bor til vanlig i Stockholm, og sier hun selv tok initiativ til aksjonen uten å ha noen organisasjon bak seg.

I 2007 uttalte daværende nestleder i Islamsk Råd Norge, Asghar Ali, at han ikke ville fordømme dødsstraff for homofile i Iran. Uttalelsene skapte debatt og Islamsk Råd sendte spørsmålet videre til Det europeiske fatwarådet for en avklarende uttalelse.

Tre år senere har fatwarådet fortsatt ikke gitt lyd fra seg, men Islamsk Råd valgte altså onsdag kveld å publisere en uttalelse selv. (©NTB)