Nesten en million mennesker er berørt av det uvanlig kraftige regnet som har høljet ned i en uke i årets normalt varmeste måned. De som har mistet livet, er tatt av flomstore elver eller søleskred.På ferieøyene Koh Samui og Koh Tao er flere tusen turister isolert etter at ferjer og fly ble innstilt på grunn av storm og høye bølger. Også Krabi og Phuket er rammet av oversvømmelser.

De tre reiseselskapene Star Tour, Ving Reiser og Apollo Reiser har noe over 1.400 norske turister i regionen. Langt de fleste befinner seg på fastlandet i Krabi og Phuket, som ikke er så hardt rammet, men Apollo Reiser har ni nordmenn som er værfaste på Koh Samui.

— De kommer ikke ut av hotellet på grunn av oversvømmelse, men det er ikke snakk om noen fare. Det er verst for lokalbefolkningen som bor i enkle hus uten strøm, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo Reiser til NTB.

De ni skulle være på øya i henholdsvis en og to uker og er ifølge Begby innforstått med at det er vanskelig å få gjort noe med situasjonen. (©NTB)