Dermed blir det i hovedsak bare straffeutmålingen som kommer opp for Høyesterett. Ankeutvalget avviser i sitt vedtak at det ble begått saksbehandlingsfeil, slik tre av de fire domfelte, hevder i sine anker. De mener lagmannsretten skulle oppnevnt en sakkyndig på vitnepsykologi for å vurdere kvaliteten på de sentrale barneavhørene. Ankeutvalget avviser også deres påstand om at det ikke ble gitt mulighet til å stille motspørsmål under dommeravhørene av nabobarna. Nabomoren får imidlertid mulighet til å få prøvd sin saksbehandlingsanke over domfellelse uten begrunnelse på deler av den omfattende tiltalen

Både de domfelte og aktoratet har anket over straffeutmålingene.

Den 46 år gamle kvinnen som er mor til de to barna som oftest ble utsatt for overgrep, anket ikke sin straff på tolv års fengsel. Aktoratet mener imidlertid at også hun skulle hatt forvaring fordi det etter endt soning vil være fare for at hun skal forgripe seg på barn igjen.

Hennes tidligere samboer (64) fikk 13 års forvaring med en minstetid på åtte år. Naboekteparet ble begge dømt til henholdsvis fire (far) og tre års (mor) fengsel for medvirkning til voldtekter begått av paret som var hovedtiltalt i saken. (©NTB)