Forhandlingene med Disney strandet før sommeren og mange fryktet at den tegnede julekavalkaden som har blitt vist på NRK nesten hver julaften siden 1979, ikke skulle dukke opp på skjermen i år.

Andre kanaler var ifølge NRK interessert i å kapre rettighetene til det populære TV-programmet, men til slutt var det NRK som trakk det lengste strået. Forhandlingene ble tatt opp igjen etter sommeren og først i november kom avtalen i havn.

— Det blir fire år til med Disney-jul på NRK. Både for barn og voksne har dette vært en NRK-tradisjon i mange år. For NRK som er en kulturbærer, er det viktig å være det på underholdning også. Det er et TV-øyeblikk der familien samles på julaften, og både vi og Disney er glade for å ha kommet til enighet, sier redaksjonssjef Trond Storaa i NRK Super.

Selv om Timmi Gresshoppe og vennene hans har sunget, kvakket og ablegøyet julen inn på NRK i over 30 år, var svenskene mye tidligere ute. «Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul» er blitt sendt på SVT hver julaften siden 1960, bare to år etter premieren på amerikansk TV. (©NTB)