GRIMSTAD: Fram til kl 18.00 lørdag hadde det falt over 100 mm nedbør ved Landvik i Grimstad. Vannmassene skaper store problemer, ikke minst på veiene.

– Det er mye vann både på E 18 og tilførselsveiene. Det er særlig mye i Grimstad, men vi har ikke full oversikt over situasjonen, sier Per Kristian Klausen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Ved avkjøringen fra E 18 ved Statoil i Grimstad var det i ettermiddag så mye vann at mange biler ikke klarte å passere (se video).

Da Fædrelandsvennens fotograf var på stedet rundt kl 15.00, kunne han fortelle om en vannmengde på over en halv meter.

Her står en varebil forlatt i vannmassene under E 18 ved Grimstad. Foto: Roald Ankersen

En varebil stod da forlatt i vannmassene under E 18.

Det er partier med mye overvann på E 18, blant annet i Bietunnelen. Ifølge Vegtrafikksentralen er det fare for vannplaning på hele strekningen fra Kristiansand og østover.

Mye vann

Både elver og bekker i Aust-Agder har stor vannføring lørdag ettermiddag og kveld. I Grimstad var seks personer fra brannvesenet ute for å få vannet ut av oversvømte kjellere lørdag kveld.

– Alt vi har av vannpumper som ikke er i beredskap er nå i sving. Mannskapene kjører fra hus til hus og vi prioriterer de husene som har innredet kjeller, sier Otto Jensen, utrykningsleder ved Grimstad brannstasjon.

Vil avta

Nedbøren vil avta over hele Agder ut over kvelden og natta. Etter hvert vil den også gå over til snø.

– Men det er fortsatt i området rundt Grimstad det vil komme mest nedbør, sier Siri Wiberg Horjen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Bildet er fra E 18 Bietunnelen. Foto: Baard Larsen
En bil hentes av bilberger ved den oversvømte avkjørselen. Foto: Baard Larsen