KRISTIANSAND: - Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med å ha signert en toårskontrakt med Start, og det er deilig å få det ut av verden, sier Rolf Daniel Vikstøl til Fædrelandsvennen.

Start-kapteinen fikk sammen med Espen Børufsen tilbud om ny kontrakt for en måned siden. Nå har Vikstøl skrevet under en avtale som strekker seg ut 2018.

Vil spille Start opp i Tippeligaen

Forsvarsspilleren sier han har brukt tiden fram til signering på å tenke seg godt om.

– Jeg er i en alder (27 år, journ.anm.) der jeg måtte velge om jeg skulle fortsette med fotball eller prøve noe helt nytt. Etter å ha tenkt meg om fant jeg ut at jeg mest av alt vil være med Start ned i Obos-ligaen for å hjelpe til med å spille dem rett opp igjen, forteller Vikstøl.

Måtte ned i lønn

Han opplyser forøvrig at han ikke har vært i konkrete samtaler med andre klubber.

– Og kontraktsbetingelsene?

– Jeg ønsker ikke å si så mye om dem, annet enn at jeg er fornøyd, svarer Vikstøl, og bekrefter at han må ned litt i lønn.

Robstad forlenger ut 2019

Henrik Robstad hadde kontrakt ut 2017, men har skrevet ny kontrakt som binder ham til Start ut 2019.

– Det er jeg såklart kjempefornøyd med, og det var deilig å få det i boks, sier Robstad til Fædrelandsvennen.

Kontraktsforlengelse luftet i sommer

Ifølge forsvarsspilleren var det Even Øgrey Brandsdal som tok kontakt i sommer og luftet ideen om en kontraktsforlengelse; halvannet år før nåværende kontrakt går ut.

– Jeg ble litt overrasket over at de var såpass tidlig ute med å prøve å resignere meg, men jeg bør vel ta det som et godt tegn, humrer Robstad.

– Må ta med oss positiviteten

Selv om resultatene så langt i sesongen ikke ble som den tidligere Jerv-spilleren så for seg, mener han Start den siste tiden har vist at også de kan spille fotball.

– Nå gjelder det bare å ta med seg den positiviteten inn i neste sesong og få Start rett opp i Tippeligaen igjen, sier Robstad.

– Hvor tror du Start er i 2019?

– Klubben har jo et mål om å etablere oss i øvre halvdel av Tippeligaen, og da er det jo opp til oss spillere å få det til å skje, svarer Robstad, som er glad for at forsvarsmakker Vikstøl også har forlenget kontrakten.

– Viktig å få med Rolf Daniel

– Jeg har jo spilt på siden av ham i hele år, så det var jo bra at han også ville bli med videre, sier Robstad og legger til:

– Rolf Daniel har vært i klubben i en mannsalder og også vært en del av stammen i laget. Derfor er det en viktig brikke å få på plass de neste sesongene også.