— Biskop Gunnar Stålsett har vært en stor ulykke for kirken. For det første fordi Stålsett er en knallhard homofili-liberal teolog, og for det andre fordi han har devaluert selve bispeembetet ved å omgjøre det til et politisk utspill-episkopat, sier Hove til NRK.Den mest konservative kandidaten til embetet er nåværende biskop i Borg, Ole Christian Kvarme. Han er heller ikke konservativ nok, men bedre skikket enn Helen Bjørnøy, Trond Bakkevig og Erling Pettersen, ifølge redaktøren.

— De setter seg ut over Guds ords forbud mot homoseksuelt samliv og forsvarer det, og dermed bør de ikke bli biskoper i en kristen kirke som er forpliktet på Guds ord, sier Hove.

— Jeg vil anbefale statsminister Bondevik å stille kabinettsspørsmål dersom et flertall av statsråder i regjeringer går inn for en annen kandidat enn Kvarme, tillegger han.

Dersom statsministeren ikke får med seg resten av regjeringen og sørger for at Kvarme blir ny biskop i Oslo, vil Kristelig Folkeparti ende opp som et promilleparti, mener Hove. Han nøler ikke med å anbefale sine lesere å melde seg ut av KrF dersom den neste Oslo-biskopen ikke blir hetende Ole Christian Kvarme. (©NTB)