Det er svenske veterinærmyndigheter som kommer med opplysningene om virusfunnet, opplyste informasjonsdirektør Christer Johansson til nyhetsbyrået TT onsdag. Karlskrona ligger ved østersjøkysten.Herfra er det rundt 225 kilometer i luftlinje til den tyske østersjøøya Rügen, der tre katter nå er funnet døde av fugleinfluensa. På Rügen er det også funnet flere døde svaner som var smittet av det fryktede H5N1-viruset.

Ifølge svensk rikskringkastings nyhetsprogram Sydnytt er den smittede fuglen som ble funnet på Stumholmen midt i Karlskrona en and. På Stumholmen ligger det boliger, en førskole og et museum for svensk marinehistorie.

En politipatrulje og en fugleekspert var onsdag morgen på plass på Stumholmen. Vakthavende befal ved Blekinge-politiet, Alexander Vujovic, opplyste til TT at området ikke var avsperret og at politiet nå ville rådføre seg med veterinærer.

Folk fra Länsstyrelsen i Blekinge og landbruksdirektoratet Jordbruksvärket satt onsdag formiddag i telefonmøte om funnet. Jordbruksvärket skulle trolig sende folk til funnstedet, og en pressekonferanse om saken var ventet senere på dagen. (©NTB)