KRISTIANSAND: 19. august 1973 kom Mette-Marit til verden. I dag fyller hun 43 år. Med hennes ektemann kronprins Haakon bortreist til Rio, ser feiringen ut til å bli meget rolig for kristiansandskvinnen.

I Kristiansand ble den kongelige bursdagen markert med en salutt fra Odderøya klokka 12. Det ble saluttert med 21 skudd med 5 sekunders intervall.

Les også:

Ikke offisiell markering

Kronprinsessens fødselsdag skal ikke delta på en offisiell markering av dagen. Hun ikke har et offisielt program denne uka, ifølge kongehusets hjemmeside.

Kronprinsessen på besøk i sin hjemby. Foto: Kjartan Bjelland

Kake og kakaoIfølge TV2 sin kongeekspert, Kjell Arne Totland, feires kongelige bursdager med hjemmebakt kake og kakao på sengen.

– Mette-Marit har tidligere røpet at Haakon gjerne bruker ferdig kakemix i pakke når han lager kake til henne. Men det slipper hun trolig i år når det er de tre barna som har ansvaret for bakingen alene, sier Totland.

Totland sier til kanalen at dagen antageligvis vil være spesiell for kronprinsessen da Haakon ikke er hjemme. Kronprinsen representerer nemlig Norge under de olympiske sommerlekene i Brasil.