Tusener av tyrkere samlet seg onsdag på Kilzay-plassen i sentrum av Ankara for å demonstrere i forbindelse med begravelsen av Berkin Elvan. Også i Istanbul, der gutten ble begravet, marsjerte titusener av mennesker, mange av dem ropte slagord mot regjeringen. Politiet tok i bruk både tåregass og vannkanoner mot folkemengden.

Det ble demonstrert i flere byer over hele landet natt til onsdag. Også i Istanbul brukte politiet vannkanoner og tåregass for å spre steinkastende demonstranter som hadde samlet seg utenfor sykehuset der 15 år gamle Berkin Elvan døde tirsdag etter å ha ligget 269 dager i koma.

Tenåringen ble et uskyldig offer for de voldsomme protestene mot myndighetene i fjor sommer. Elvan var ute for å kjøpe brød til familien da han havnet mellom opprørspolitiet og demonstrantene.

Han fikk store hodeskader etter å ha blitt truffet i hodet av et hylster fra en tåregassgranat, og etter trekvart år i koma, døde han tirsdag.

«Berkin er vår ære. Han er udødelig», «en mors sinne vil drepe morderne» og «Berkin er overalt, motstand er overalt», ropte demonstranter som hadde samlet seg i Istanbul-bydelen Okmeydani, der begravelsen ble holdt. (©NTB)