Ulykken skjedde inne på selve travbanen, under oppvarming til løp. Politiet opplyser søndag kveld at hendelsen etterforskes som en arbeidsulykke. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Kusken Marius Høitomt ble søndag kveld hentet av ambulanse på Sørlandets travpark etter en ulykke.

23-åringen ble sparket i hodet av en hest og var bevisstløs i 3-4 minutter.

— Hesten sparket bakover og traff ham i ansiktet. Han ble sparket ut av vogna og mistet bevisstheten, opplyser daglig leder ved Sørlandets travpark, Kjetil Olsen, til Fædrelandsvennen.

Til bevissthet

Ulykken skjedde inne på selve travbanen under oppvarming mellom to løp.

Kjetil Olsen, daglig leder ved Sørlandets travpark. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Ambulanse ble tilkalt om lag klokken 18.20, og Høitomt ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han var kommet til bevissthet da ambulansen kom til stedet, men ifølge Olsen husket han ingenting av selve hendelsen.

Travtrener Frode Hamre, som eier Stall Hamre hvor Høitomt er ansatt, var med i ambulansen og er søndag kveld sammen med Høitomt på sykehuset.

Ulykken skjedde inne på selve travbanen, under oppvarming til løp. Politiet opplyser søndag kveld at hendelsen etterforskes som en arbeidsulykke. Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Han har akkurat vært på røntgen. Han er kraftig forslått på høyre side i ansiktet. Han har vondt i hodet og har nok fått en kraftig hjernerystelse. Han har ingen bruddskader som vi vet om foreløpig, opplyste Hamre til Fædrelandsvennen like over klokken 20.Treneren er lettet over at det etter forholdene står bra til.

- Det ser ut som dette har gått bra. Det kunne gått veldig ille, sier han.

Etterforskes

Flere kom stormende til få sekunder etter ulykken. Frode Hamre var en av de første som kom til stedet.

— Dette er alle kuskers store skrekk når vi sitter så nærme hesten. Det er heldigvis sjelden det skjer. Hva som gjorde at hesten sparket, vet vi ikke. Men Marius begynner å huske mer og mer nå, sier Hamre.

Politiet opplyser søndag kveld at de etterforsker hendelsen som en arbeidsulykke, og at Arbeidstilsynet varsles.

— Patruljen har hatt en prat med de ansvarlige for løpet, samt veterinæren. Vi har også sjekket utstyret. Det blir nå skrevet rapport, så får vi ta det derfra, opplyser operasjonsleder Martin Ugland ved Agder politidistrikt.

Utsatt

Løpene på Sørlandets travpark ble utsatt i tre kvarter etter hendelsen.

Ifølge Rikstoto skyldtes utsettelsen at ambulansen måtte komme tilbake til travparken før løpene kunne starte igjen.

Ulykken skjedde mellom første og andre løp. Etter det Fædrelandsvennen forstår, varmet kusken og hesten opp til det fjerde løpet.

Det ble arrangert både V65, V5 og Dagens Dobbel på Sørlandets travpark søndag ettermiddag og kveld.