Lørdag kveld entrer Nordhus scenen i Vennesla kulturhus med musikere fra hele karrieren sin.

— På scenen står blant annet musikere fra Green Carnation og bassisten fra metal bandet Tristania, forteller Nordhus.

Hans tidligere bandkollegaer i hiphop-bandet Slowpho dukker også opp. De er fra den første perioden i karrieren.

— Det blir gøy å stå på scenen sammen med dem, siden vi ikke ser hverandre mer enn 1-2 ganger i året.

Utfordrende konsert

For venndølen blir det veldig spesielt å ha konserten, som han kaller «mitt musikkunivers - fra Tom Waits til noe helt annet», på hjemmebane.

— Det er en utfordring som er ganske grei, og for meg kommer det til å bli en personlig konsert. Dette blir noe helt annet enn å spille for ukjente mennesker.

Foran denne konserten har det vært en lang prosess med å finne låter som skal synges, siden musikkuniverset hans er stort.

— Det kommer til å være musikk for enhver smak på denne konserten, og jeg håper konserten blir slik som jeg har sett for meg at den skal bli.

Varierende musikkunivers

Når Nordhus er på scenen lørdag vil publikum få høre hvilke musikere han er inspirert av.

— Det er mange musikere som har inspirert meg, men den største er Tom Waits. Han har vært med meg uansett hvilken sjanger jeg har holdt på med.

Han har i likhet med Nordhus vært innom litt forskjellig sjangere. Nordhus selv har blant annet vært aktiv som operasanger og dessuten sunget Cornelis Vreeswijk i Agder teater.

— Dette er nok en av grunnene til at han er min store inspirasjonskilde, og at han ikke har gjort like store endringer i sin musikk som mange andre musikere gjør.

Disse forskjellige sjangrene vil de fremmøtte oppleve på lørdag.