Netanyahu avviste mandag alle meldinger om at forholdet mellom Israel og USA er kjøligere enn noensinne, og insisterte i stedet på at han har en moralsk forpliktelse til å advare mot en avtale han mener kan true Israels eksistens.

— Som Israels statsminister har jeg en moralsk forpliktelse til å ta til orde mot disse farene mens de ennå kan unngås, framholdt Netanyahu da han talte i den viktige jødiske lobbyorganisasjonen AIPAC i Washington.

Han hevdet også at forholdet mellom Israel og USA er «sterkere enn noensinne» og at han har stor respekt for president Barack Obama.

— Min tale har ikke til hensikt å vise respektløshet overfor president Obama eller vervet han har. Jeg har stor respekt for begge deler. Jeg setter stor pris på det president Obama har gjort for Israel: Sikkerhetssamarbeid, deling av etterretning, støtte i FN og mye mer, sa Netanyahu.

Uttalelsene kom samme dag som USAs utenriksminister John Kerry møtte sin iranske motpart i Montreux i Sveits i et forsøk på å forhandle fram en atomavtale innen fristen 31. mars. I møtet med journalister kom Kerry med en forsiktig advarsel til Israel mot å motarbeide avtalen. (©NTB)