Det første barnet var fire måneder gammelt da det ble akutt sykt etter omskjæring ved legekontoret i juli i fjor. Det andre barnet var tolv dager gammelt da det ble omskåret av de samme legene i april 2012. Dette barnet døde av komplikasjoner kort tid etter inngrepet.

Statens helsetilsyn har vedtatt å gi advarsel til legen som utførte omskjæringen som førte til at et barn døde av komplikasjonene. De to legene som har fått begrenset sine autorisasjoner var tilknyttet legekontoret, og var begge involvert i de to hendelsene.

For den ene legen har Statens helsetilsyn gjort vedtak om begrensning av autorisasjonen slik at legen ikke kan utøve selvstendig virksomhet som lege. Legen får kun utføre sin legevirksomhet som underordnet lege under kontinuerlig oppsyn og veiledning av godkjent legespesialist i offentlig stilling. Videre kan legen ikke utføre eller bistå ved elektive kirurgiske inngrep på barn i allmennpraksis.

Den andre legen har fått begrenset autorisasjonen slik at vedkommende ikke kan utføre eller bistå ved elektive kirurgiske inngrep på barn i allmennpraksis.

Legene har nå tre uker på seg til å klage på vedtakene. (©NTB)