I fjor sendte tilsynet brev til åtte norske kjendiser for å gjøre dem oppmerksom på at det er ulovlig å reklamere for pengespill som ikke har lisens i Norge. Ett år senere fortsetter de såkalte ambassadørene sin virksomhet, tross tilsynets trusler om å «reagere direkte mot disse dersom den ulovlige markedsføringen og formidlingen av pengespill som disse driver ikke opphører», skriver Klassekampen.

Kjendisene benytter seg av samme forklaring — og begrensninger i loven - som flere TV-kanaler: De sender ikke reklamen fra Norge, og loven gjelder bare i Norge.

— Det er fullt lovlig for oss å reklamere på TV-kanaler og blogger som befinner seg i land hvor vi har lisens. Internett lar seg som kjent ikke stoppe av landegrenser, påpeker PR-sjef Mikael Mellqvist i Betsson Group. Han understreker at alle selskapets ambassadører følger loven.

Lotteritilsynets direktør, Atle Hamar, er ikke uventet uenig i Mellqvists argumentasjon. Han innrømmer at det kan bli vanskelig å vinne fram mot bloggere og andre nettaktører, men fastholder at det kjendisene gjør «i prinsippet» er ulovlig og en omgåelse av forbudet. (©NTB)