Rundt førjulstider i fjor fikk Harlekin, eller Kjetil Hatletveit (25), æren av å gjeste Tommy Tees National Rap Show på NRKP3. Mandalsartisten gjestet programmet for å prate om sin aktuelle fullengder "Hør det øyet ikke ser". Sammen med rapveteran Son Of Light, fra Tommy Tees rapkollektiv TP Allstars, fikk de vist frem sine talenter i beste sendetid på fredagskvelden.

Spilt på National Rapshow

— Harlekin, velkommen for første gang på National Rapshow, vi har spilt musikken din i flere sammenhenger her, sa Tommy Tee når Harlekin gjestet NRKP3 for første gang.

Hatletveit selv sier til Fædrelandsvennen at han er veldig fornøyd med oppmerksomheten Tommy Tee har gitt han, rundt hans aktuelle utgivelse "Hør det øyet ikke ser".

Tommy Tee roser rapperen Harlekin fra Mandal. Foto: NTB scanpix

— Jeg setter veldig stor pris på at Tommy Tee spiller musikken min, det er deilig å få resultat av all jobbingen man legger i det ferdige produktet. Det gir utrolig mye motivasjon for 2014 at de store personlighetene Tommy Tee og Son Of Light liker stilen min.I julen slapp han "Hør det øyet ikke ser" som inneholder 10 låter, produsert av Stavanger-produsenten Some, og Hatletveit selv. Ifølge Mandalsartisten tar han for seg en dypere tematikk enn det som er vanlig i norsk rap.

Jobber med Tommy Tees artist

Harlekins Mandalsvenn Andre Hadland, også kjent som Son of Light, er ansett som en rapveteran i Skandinavisk hiphop-sammenheng. Artisten er mest kjent for albumet "Deep Green" og fra låten "Takin Ova", som er Tommy Tees mest kjente låt gjennom karrieren. Son Of Light er signert til Tee Productions, The Voice-mentorens eget plateselskap.

— I forholdet til folketallet har Mandal faktisk fostret opp flere flinke rappere som har satt fotspor i norsk raps historie, sier Tommy Tee.

Hatletveit hørte på rapmusikk, og Tee selv i oppveksten i Mandal.

.- Når jeg vokste opp hørte jeg på Son Of Light, Tommy Tee, Eminem, Tupac, Nas og mye 90-tallsrap. Jeg begynte å skrive tekster når jeg var elleve år, og det kom naturlig for meg å begynne med hiphop-sjangeren.

Monopol i musikkmiljøet

Hatletveit føler at han har et slags monopol i Mandal, siden det er så få som holder på med hans musikksjanger. Gudfaren av norsk rap, Tommy Tee, lurte også på hvordan det var å vokse opp i Mandals rapscene når han gjestet P3. — Hvordan er det å stikke seg ut i Mandal som rapper? Er det positivt eller negativt, spør en undrende Tommy Tee på NRKP3. Harlekin svarer at det er lett å bli stemplet som en outsider, og at man blir elsket eller hatet i et så lite musikkmiljø som Mandal har. Tee har tidligere omtalt Harlekin som Son Of Lights arvtaker i hjembygda.

Jobber videre med Mandalskollega

Harlekin fortsetter samarbeidet sitt med Son of Light. Sammen har de flere planer, og låter som skal slippes tidlig dette året.

— Jeg har flere prosjekter på gang med han, og jeg gleder meg til å slippe nytt materiale med Andre dette året.