DEBUTERER 2: Marouane Fellaini ble hentet til Manchester United av sin tidligere Everton-sjef, David Moyes. Foto: DIGITALSPORT
DEBUTERER 3: Willian ble hentet fra Anzji for snaut 300 millioner kroner. Lørdag får han, sannsynligvis, sin Chelsea-debut. Foto: Maxim Shemetov, Reuters
DEBUTERER 4: Christian Eriksen var den syvende og siste signeringen Tottenham gjorde i sommer. Foto: United Photos, Reuters
DEBUTERER 5: Tiago Ilori og Mamadou Sakho er begge klar for Liverpool mot slutten av overgangsvinduet. Mandag kan de begge få sin første kamp for sin nye klubb. Foto: Liverpool FC, Instagram

Det har snaut to uker siden Premier League-klubbene brukte de siste timene av før overgangsvinduet stengte for å sikre seg solide forsterkninger i bytte mot enorme pengesummer.

Landslagspausen har utsatt nysigneringenes første kamper for sine nye klubber, men nå er den her. Helgen engelske medier har døpt «£150m weekend».

Tidenes dyreste

Den spilleren det kanskje er mest spenning rundt før helgeas runde er Mezut Özil. Ti dager etter at overgangen fra Real Madrid gikk i orden i siste liten, ble han torsdag endelig presentert som Arsenal-spiller. Lørdag får han sin debut mot Sunderland.

Det gjør han som den aller dyreste i klubben noensinne til en sum rundt 400 millioner norske kroner. Den lille midtbanespilleren blir mottatt som en frelser i en klubb som ikke har endt som nummer én eller to i serien siden 2005. I Real Madrid likte «ingen» at han dro. Med et mulig unntak av presidenten Florentino Pérez som antydet at Özil ikke var profesjonell nok.

Onsdag slo Özil kraftig tilbake.

— Alle vet at jeg er profesjonell. Jeg spilte 159 kamper der. Hvis du ikke er profesjonell så ville ikke det ha vært mulig. Jeg bryr meg ikke om alle ryktene om meg. Jeg hadde fint det i Madrid, men nå er jeg her. Jeg er i London. Her har vi mål, og vi skal jobbe hardt for å oppnå dem, sa Özil.

En ny spillertype

En annen spiller som ble klar i overgangsmarkedets siste timer var Marouane Fellaini. Belgieren overgang fra Everton til Manchester United ble fullført kun minutter før viduet stengte, og ble, av mange, sett på som en nødløsning for David Moyes etter mislykkede forsøk på å hente Thiago Alcantara, Cesc Fabregas og Ander Herrera.

Manchester Uniteds assistenttrener Steve Round, som kjenner Fellaini godt fra tiden i Everton, insisterer på at Fellaini ikke bare er en forsterkning, men at midtbanespilleren gir Manchester United noe laget ikke hadde fra før.

— Han vil gi oss en fysisk tilstedeværelse på midtbanen, litt styrke, og han scorer mål. Han er en spiller som regelmessig vil komme opp i et tosifret antall mål, og han er en spillertype som vi egentlig ikke hadde sentralt på midtbanen, sier Round til MUTV.

Fellaini, som ble hentet til «Drømmenes teater» for 260 millioner kroner (27,5 millioner pund), er sannsynligvis med fra start når United tar imot Crystal Palace lørdag formiddag.

Dansk debut

Chelsea brukte også dagene før vinduet godt. London-klubben sikret seg spissen Samuel Eto'o og brasilianeren Willian fra Vadim Demidovs nye klubb, russiske Anzji. Mens Eto'o kom gratis til klubben, kostet Willian i underkant av 300 millioner kroner. Begge er aktuelle fra start når Chelsea møter Everton borte lørdag kveld.

Tottenham var kanskje klubben de fleste fulgte med i dagene før overgangsvinduet stengt grunnet Gareth Bales overgang til Real Madrid. Men rett før den wailsiske stjernespilleren forlot klubben, kom en dansk erstatter inn. Den tidligere Ajax-spilleren Christian Eriksen ble hentet til Tottenham for i overkant av 100 millioner kroner (11,5 millioner pund). Han kan få sjansen mot Alexander Tetteys Norwich lørdag.

Øvrige spillere som får vist seg frem for sine nye klubber denne helga er Liverpools nye signeringer Mamadou Sakho (165 millioner kroner) og Thiago Ilori (65 millioner), Aston Villas Libor Kozak (65 millioner kroner), West Broms Victor Anichebe (55 millioner kroner) og Cardiffs Peter Odemwingie (20 millioner kroner).