UTRADISJONELL FEIRING: Wayne Rooney har lagt på til 3-0 for Manchester United og jubler med å latterliggjøre sin egen «bokse»-video. Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

MANCHESTER UNITED — TOTTENHAM 3-0

Tottenham jaktet sin tredje strake seier over Manchester United på Old Trafford, men det skulle bli en tung ettermiddag for London-klubben i Manchester. Hjemmelaget tok kommandoen fra avspark og dominerte totalt i en første omgang som ga hjemmefansen tre mål å juble for.

Marouane Fellaini og Michael Carrick scoret de to første, mens Wayne Rooney stjal showet etter sin 3-0-scoring da han feiret med å latterliggjøre sin egen knock-out i en privat boksevideo som har gått sin seiersgang på YouTube de siste dagene.

En video som ble lekket til britiske medier tidligere i uken viser Wayne Rooney og kompisen, Stoke-back Phil Bardsley, i en uhøytidelig boksekamp i stua. Det hele er filmet i en vennskapelig tone, men ut i videoen går Rooney i bakken etter å ha blitt truffet av et slag fra Bardsley.

— Slik er verden vi lever i i dag, det er et par venner i en privat bolig. Videoen er nok mer interessant for alle andre enn meg selv, sa en tydelig irritert Rooney i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

Mot Tottenham feiret han med å latterliggjøre sin egen «knock-out».

Se bildene fra feiringen øverst i saken - se videoen her (ekstern lenke)

Sølv innen rekkevidde

Manchester United er fortsatt nummer fire i Premier League, bak Arsenal på tredjeplass, men den overbevisende seieren gjør at man kniper inn på forspranget til byrival City, som tapte mot Burnley lørdag. Citys står nå med 58 poeng, Arsenal med 57 og United med 56. — Vi har spilt bra også andre ganger i år, men de første 45 minuttene var nok de beste vi har hatt denne sesongen, sa både Rooney og Fellaini.

Manager Louis van Gaal roste Uniteds prestasjon etter kampen og innrømmet at spillerne viste en god innstilling etter mandagens skuffende tap i FA-cupen mot Arsenal.

— Bortsett fra de første fem minuttene, hadde vi kontroll. Vi scoret vakre mål og ga ikke bort noe, sa van Gaal.

— Spillerne ble inspirert etter tapet mot Arsenal, vi ønsket å vinne FA-cupen, men på neste trening viste de samme innstilling som før, da har man fantastisk profesjonelle spillere, sa den rutinerte manageren.

Tottenham hadde to seire på rad før søndagens kamp, men må nå se at mesterligatoget er i ferd med å forlate perrongen. Spurs hadde knapt en eneste skikkelig avslutning på mål gjennom hele kampen, og gapet fra sjuendeplassen opp til United er nå på seks poeng, med både Liverpool og Southampton på plassene imellom.

— Vi var alle enige i garderoben om at det var en svak kamp. Det var en dårlig dag for oss, sa manager Mauricio Pochettino.

— De scoret tidlig, og etter det ble det vanskelig å spille på vår måte. Vi er skuffet nå, vi fikk ikke vist vår spillestil og vår filosofi. Nå må vi analysere hvorfor det skjedde, sier argentineren.

Tre mål før pause

Etter at Tottenham virket offensive i de første minuttene, var det United som skulle få den første scoringen. Michael Carrick spilte igjennom Marouane Fellaini, og belgieren var iskald alene mot Hugo Lloris i Tottenham-målet. Hjemmelaget var foran etter ni minutters spill på Old Trafford.

Tottenham virket litt lamslåtte etter den tidlige scoringen, og de røde dominerte kraftig de neste minuttene. Ledelsen ble doblet etter 19 minutter. En corner fra Juan Mata ble headet mot mål av Fellaini. Ballen ble klarert ut igjen, men ikke lenger enn til tidligere Tottenham-spiller Michael Carrick, som rolig kunne heade ballen i lengste hjørne.

Etter en særdeles svak første halvtime av Tottenham, tok Pochettino grep. Andros Townsend ble byttet ut til fordel for Mousa Dembélé et kvarter før pause.

Det så ikke ut til å hjelpe umiddelbart. Bare fire minutter etter byttet ble en stygg feilpasning av Nabil Bentaleb snappet opp av Wayne Rooney. Englands landslagskaptein satte fart, dro seg forbi en passiv Eric Dier og avsluttet kaldt og rolig bak Lloris.

— Det var et fint mål, jeg dro fordel av en feil hos Bentaleb, kom meg gjennom og scoret, sa Rooney etter kampen.

Antiklimaks etter hvilen

3-0 sto seg til pause, og Tottenham måtte heve seg ganske mange hakk etter hvilen for i det hele tatt å ha et ørlite håp om å få med seg poeng fra Manchester.

Det var ingen tvil om at det var et hvassere Spurs som viste seg etter pause, men selv om London-laget hang godt med i banespillet, ga det ikke noe klare målsjanser. Kampen i de siste 45 minuttene ble et slags antiklimaks, med et hjemmelag som virket svært fornøyd med tingenes tilstand og et Tottenham som ikke maktet å skape store muligheter.

Årets spisskomet Harry Kane kom nærmest da han fra skrått hold avsluttet rett på David de Gea to minutter før full tid.

United-manager har måttet tåle mye kritikk for lagets spillestil gjennom årets sesong, men søndag leverte Louis van Gaals menn en solid forestilling gjennom 90 minutter. Det uten spillere som Ángel Di María, Robin van Persie og Jonny Evans. Avstanden til ligaleder Chelsea er på hele åtte poeng, men andreplassen i Premier League er nå innen rekkevidde.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 29. runde:

**Chelsea – Southampton 1-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Diego Costa (11), 1-1 Dusan Tadic (str. 19).

41.624 tilskuere.

**Everton – Newcastle 3-0 (1-0)

Mål:** 1-0 James McCarthy (20), 2-0 Romelu Lukaku (str. 56), 3-0 Ross Barkley (90).

38.806 tilskuere.

**Manchester U. – Tottenham 3-0 (3-0)

Mål:** 1-0 Marouane Fellaini (9), 2-0 Michael Carrick (19), 3-0 Wayne Rooney (34).