Frp og Høyre lover å fjerne forbud som strider mot folks virkelighetsoppfatning. Nå opphever de forbudet mot profesjonell boksing.

Det kunne Erna Solberg og Siv Jensen fortelle etter dagens regjeringsforhandlinger, da de møtte pressen klokken 15.00 torsdag.

– Vi skal fjerne forbud, påbud og reguleringer som ikke er i samsvar med hvordan folk opplever at virkeligheten bør være. Vi skal forenkle og flytte beslutningene nærmere folk, sa Jensen.

Profesjonell boksing har vært forbudt ved lov i Norge siden 1981.

— Skal få bokse i Norge

– Dette har også idrettsstyret foreslått. Jeg regner med at forbudet vil bli opphevet, men skulle det bli det er det ikke slik at proffboksing plutselig blir tillatt i Norge. Knockoutloven gjør det blant annet påbudt med hjelm, så man vi trenge dispensasjon, sa idrettspresident Børre Rognlien til Bt.no tidligere denne uken.

Strykes loven, vil knockoutloven regulere boksesporten, og den tillater ikke boksing uten hjelm.

Dersom profesjonell boksing på det nivået Brækhus driver skal tillates i Norge, må Høyre og Frp også fjerne knockoutloven. Loven tillater også bare 12-minutters kamper. Brækhus bokser 20-minutters kamper.

- Cecilia Brækhus får nå anledning til å utøve sporten sin i eget hjemland, sa Frp-leder Siv Jensen til fremmøtt presse torsdag ettermiddag.