MILANO: 21-åringen gjorde jobben både i ordinære tid, i ekstraomgangene og i straffesparkkonkurransen. Men det holdt ikke foran 80.000 elleville tilskuere på San Siro i Milano.

Jeg er trist. Veldig trist. Det kan vel ikke bli så mye verre, sa John Carew til TV 3 etter finaletapet. Han var tydelig skuffet, men la ikke skjul på at det var en stor opplevelse. Jeg håper jeg får sjansen igjen en annen gang, la 21-åringen til. For kvelden var tysk, og spesielt keeperveteranen Oliver Kahn sin. Det tyske maskineriet med en straffehelten Oliver Kahn bakerst fikk endelig sin etterlengtede revansj for finaletapet fort Manchester United for tre år siden. I fjor tapte Bayern i semifinalen for Real Madrid.

Men det ble høydramatisk, og det måtte tas 13 straffer før det hele var avgjort. Midtstopperen Mauricio Pellegrino ble den store syndebukken da han nærmest skjøt ballen rett i fanget på Oliver Kahn.

Arrogant Carew Det så likevel lyst ut for Carew og Valencia da Gaizka Mendieta scoret på lagets første straffe etter at Bayern-innbytter Paulo Sergio hadde misset på den første. Mendieta var like kald som da han sørget for 1-0 etter bare tre minutters spill av kampen. Hasan Salihamidzic brakte balanse i regnskapet da han scoret på tyskernes andre straffe.

Så var det John Carews tur. Spaniernes yngste spiller foretrakk ikke en mine da han la ballen på plass, kikket opp og arrogant trillet han ballen i motsatt side for Kahn. Det var ikke så ille å ta straffen. Jeg følte meg ganske sikker på at jeg skulle score, forklarte Lørenskog-gutten. Deretter fulgte Andreas Zickler opp med å sende utligne til 2-2, før Zlatko Zahovic bommet på Valencias tredje mulighet. Svenske Patrik Andersson fikk den tyske fansen til å fortvile da hans straffespark ble tatt hånd om av Canizares, men Kahn slo umiddelbart tilbake og reddet Amadeo Carbonis skudd midt i mål.

Kahn helt for alltid Bayern-kaptein Stefan Effenberg scoret sikkert for Bayern, mens Ruben Baraja gjorde det samme like etterpå. Franske Bixente Lizarazu sendte tyskerne opp ledelsen, men Kily Gonzales fulgte etter. Thomas Linke scoret på Bayerns 6. straffe, og det ble for tøft for italienske Mauricio Pellegrino. Kahn reddet, og ble med det en av Bayern Münchens aller største helter gjennom tidene. Det ble en fartsfylt kamp fra start. Allerede etter et par minutter satte Carew seg i respekt da han forserte forbi Samuel Kuffour og serverte ballen ut til Mendieta som fikk blokkert skuddet av Patrik Andersson. Dick Jol mente svenskens hånd var borti ballen og noe tvilsomt dømte nederlenderen straffe. Valencia-kaptein Gaizka Mendieta var sikker på straffesparket og fintet ut Oliver Kahn i Bayern-målet. Jeg vet ikke om det var straffe, men det var like mye straffe som det tyskerne fikk, mente Carew.

Tre straffer på 50 minutter For fire minutter senere fikk tyskerne sjansen til å komme à jour da Jocelyn Angloma felte Bayern-kaptein Stefan Effenberg. Dick Jol var ikke i tvil da han pekte på 11-metersmerket. Valencia-keeper Santiago Canizares forsøkte alt han kunne å psyke ut straffespark-eksekutør Mehmet Scholl, og Carew lagkamerat lyktes til fulle.

Scholl satte ballen midt i mål, og Canizares reddet enkelt med beina. Bayern trykket på, uten å komme til de store sjansene. I pausen viste nok en gang Bayern-trener Ottmar Hitzfeld hvilken taktiker han er da han byttet inn på tanksenteren Carsten Jancker. Fem minutter senere sørget den storvokste spissen for at Valencia-back Amadeo Carboni måtte bruke hånden på et Elber-innlegg. Ny straffe, og kampens tredje på litt over en omgang. Denne gang tok Stefan Effenberg selv ansvaret, fintet Canizares til feil side og rullet ballen i motsatt hjørne.