Kritisk. Oddny Estenstad skjønner ikke hvorfor Rosenborg sliter med å oppfylle kravet om minst to kvinner i klubbstyret. Foto: Rune Petter Ness.

RBK ønsker på nytt å bryte kravet fra Norges Idrettsforbund om minst to kvinner i styret — og har innstilt bare Ragnhild Meirik foran årsmøtet i kveld.

Styrelederen i Trønderhopp, Oddny Estenstad, er blant de som er kritiske til RBKs holdning.

Hun skjønner ikke hvorfor Rosenborg sliter med å oppfylle Norges Idrettsforbunds krav om minst to kvinner i sitt styre. Rosenborg har innstilt kun en kvinne foran valget av nytt styre på årsmøtet i klubben i dag.

Mer mannsdominert

— Hvorfor er det så vanskelig for Rosenborg å finne kvalifiserte kvinner som kan gjøre en jobb for RBK? Et styre trenger komplementære ferdigheter, noe de er opptatt av på banen i Rosenborg, sier Estenstad.

Hun ble styreleder for en klubb som er enda mer mannsdominert enn fotball. Trønderhopp har kun en kvinne i styret, men Estenstad håper å oppfylle kvinnekravet når nytt styre velges senere i vår.

Eneste kvinne

Både styrelederen i RBK, Ove Snuruås, og lederen av valgkomiteen, Jan O. Lunde, ber om forståelse for at de er en mannsdominert klubb når de innstiller Ragnhild Meirik som eneste kvinne til styret. Meirik har mange års erfaring fra arbeid for RBK og er direktør for ledelsesutvikling i Helse Midt-Norge.

Visepresident i Norges Skiforbund, Anne Katrine Slungård, sier RBK gjør et varp om Meirik blir valgt.

— Ragnhild Meirik er en drivende dyktig dame. Men at valgkomiteen velger å fremheve det som en kvalifikasjon at hun er gift med en tidligere storspiller, provoserer meg. Det gjør det tydelig at Rosenborg har en stor utfordring når det gjelder rekruttering til egne rekker, sier Slungård.

Nytt blod

I Adresseavisen lørdag sa Jan O. Lunde at han får frysninger med tanke på at Slungård og andre politiker- eller næringslivskvinner skal inn i RBK-styret.

Slungård vil ikke kommentere uttalelsen, men hun tror RBK vil få et problem om det bare er tidligere spillere eller personer som er gift med dem som er kvalifisert til å sitte i styret.

— Rosenborg er ikke bare en fotballklubb, de er også en stor bedrift forretningsmessig. Tar ikke organisasjonen inn nytt blod, vil den ikke utvikle seg, sier Slungård.