Med to runder igjen å spille av årets sesong kan Manchester United i beste fall ende på 6.-plass i Premier League. Men høyst trolig ender de ett hakk lengre ned. Dermed blir det heller ikke spill i Europaligaen, etter at billetten til Champions League allerede har forsvunnet. Den manglende deltakelsen i Europa vil merkes i spillernes lommebok.

For ifølge Daily Mirror vil den manglende deltakelsen i lukrative Champions League bety et lønnskutt på opptil 25 prosent for flere av spillerne.

Ferguson-initiert

Også The Sun og ESPN har tidligere omtalt at flere av spillerne i Manchester Uniteds tropp har i kontrakten sin at lønna vil gå ned med 25 prosent om det ikke ble spill i Champions League.

Systemet med lønnskutt ved manglende deltakelse i Europa skal ha blitt innført for tre år siden. Da med manager Alex Ferguson og administrerende direktør David Gill som stod bak forslaget. Nå gjelder det for alle spillere med nysignerte kontrakter, samt spillere hentet siden systemet ble innført.

Manchester United skal langt fra være den eneste klubben i England som har samme gulrot for spillerne. Også i flere av de andre toppklubbene tjener spillerne ekstra om laget kvalifiserer seg til spill i Europa.

Også for sparkede David Moyes er det store summer som forsvinner som følge av de manglende prestasjonene under hans ledelse. Skotten fikk forhandlet seg fram til en fallskjerm på rundt 3,5 millioner pund da han fikk sparken nylig. Men hadde han ført laget inn blant de fire beste kunne han ha plusset på en ekstra million.

SPORTSDØGNET