Den noe overraskende nyheten om at tidligere England-sjef Sven Göran Eriksson vil hente Aaron Samuel (20) til Kina, er meget gode nyheter for Vålerenga som nok en gang befinner seg i en økonomisk krise.

Etter det Aftenposten erfarer betaler den kinesiske klubben Guangzhou et sted mellom 12 og 13 millioner kroner for spissen.

Daglig leder i VIF Stig Ove Sandnes bekrefter overfor Aftenposten at Oslo-klubben skal ha 25 prosent av en eventuell overgangssum.

— Hvis de selger Aaron, vil Vålerenga få en bra andel. Da vi solgte Aaron, var det umulig å slippe ham uten en god videresalgsprosent. Vi vil være kjempeglade hvis de får til et salg, sier Sandnes.

VIF-LEDER: Stig Ove Sandnes. Foto: Arkiv

Får tre millionerEtter det Aftenposten erfarer vil VIF totalt sitte igjen med rundt tre millioner kroner på salget av Samuel. Det er gode nyheter for en klubb som i går tapte i retten og må betale Stabæk 5,6 millioner etter kjøpet av Herman Stengel.

— Gårsdagen var tung, selvfølgelig. Vi har vært langt nede, men nå gjelder det å jobbe på videre. Det er ikke noe annet å gjøre. Det er kjempekrevende å få en dom på flere millioner over seg. Men nå må vi bare jobbe systematisk videre, sier VIF-lederen.

Aaron Samuel spiller sin siste Sarpsborg-kamp hjemme mot Bodø/Glimt søndag, før han setter seg på flyet i retning Kina og Guangzhou. Den personlige avtalen og en medisinsk test er det eneste som gjenstår.

Det vil trolig ikke bli noe problem, ettersom Samuel selv presset gjennom avtalen.

Det bekreftet Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen tidligere i tirsdag.

— Hvis Aaron (Samuel) ikke hadde et ønske om å bli solgt, så hadde vi ikke solgt ham. Men nå handlet det om å få riktig pris, og det føler vi at vi har fått, sa sportssjefen til Aftenposten.