Trondheim (Adressa.no): Stefan Strandberg var tilbake i startoppstillingen, da Rosenborg fikk en god start på Europa-eventyret.

Et glissent Lerkendal fikk i kveld se at Rosenborg vant 4-0 i første oppgjør mot FK Jelgava. Dermed skaffet de seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste torsdag.

Rosenborg hadde et mye høyere tempo på spillet sitt, men klarte ikke å skape de store sjansene i åpningsminuttene. Rosenborg trillet ball, Riku Riski slo et par innlegg, men utførelsen var ikke av den beste sorten.

Det tok hele 23 minutter før Rosenborg skapte en ordentlig målsjanse – den resulterte også i mål. Rosenborg tok et kjapt innkast, og Riski kom alene med ballen i 16-meteren. Finnen slo ballen bak forsvarspillerne, og på bakre stolpe sto Morten Gamst Pedersen som enkelt banket ballen i mål.

Rosenborg fortsatte å trykke på, men var svært upresise i pasningsspillet. Jelgava skapte heller ikke all verdens til sjanser, men i det 34. minuttet fikk Vladislavs Kozlovs en stor mulighet til å utligne. Han ble slått gjennom av Vadim Zuvlevs, men Kozlovs fikk ikke kontroll på ballen, og løp rett inn i Alexander Lund Hansen. Dette resulterte i gult kort.

Rosenborg hadde full kontroll gjennom hele omgangen, og i det 44. minuttet fikk hjemmefansen noe å juble for. Morten Gamst Pedersen slo inn til Alexander Søderlund som etter litt klabb og babb fikk ballen i mål. Dermed sto det 2-0 og Rosenborg kunne gå til pause med en komfortabel ledelse.

Klasseforskjell

Etter pause fortsatte Rosenborg å trille ball. Jelgava var ingen trussel, og i det 53. minuttet sto det 3-0. Gamsten slo inn til Søderlund, men ble holdt nede av Valerijs Redjiko og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Søderlund gikk frem og satte ballen enkelt i mål.

Mike Jensen fikk æren av å avslutte scoringsshowet. Foto: Kim Nygård

I starten av omgangen beviste Rosenborg at det var klasseforskjell mellom lagene, men halvveis ut i omgangen sakket de ned et par hakk. Jelgava fikk holde mer på ballen, men de klarte ikke å skape all verdens av sjanser. Selv om Jelgava kom mer inn i kampen hadde Rosenborg full kontroll.I det 73. minuttet sto det 4-0 på resultattavle. Gamst Pedersen la inn og på bakre stolpe sto Riski som leverte ballen flatt inn til Mike Jensen, som enkelt satte ballen i mål. Det siste kvarteret av kampen skjedde det ikke så mye. Rosenborg skapte et par halvsjanser, mens Jelgava så vidt fikk holde på ballen.

Debuterte på Lerkendal

I sluttminuttene fikk Bent Sørmo sitt første innhopp på Lerkendal. 17-åringen ble denne uken tatt opp i a-stallen. Han og resten av Rosenborg-spillerne hadde full kontroll og med det vant de 4-0. De 2700 tilskuerne fikk dermed se at Rosenborg vant sin tredje strake kamp, og at laget fikk et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste torsdag.