Med fem minutter igjen på klokka under toppkampen mellom Odd og Strømsgodset gikk Høiland ned i feltet. Godset-spillerne ropte på straffe, mens dommer Dag Vidar Hafsås ga Høiland gult kort for filming.

– Det er en soleklar straffe. Det er elendig av dommeren. Han hadde en forferdelig dårlig kamp, sa Høiland til TV 2 umiddelbart etter kampslutt, og får støtte av spisskollega Marcus Pedersen.

– Når det er kontakt er det straffe når han ikke treffer ball. Du hører at det smeller. Jeg vet ikke om han har dårlig hørsel eller hva det er, sa Pedersen til kanalen.

Dommeren selv står på sitt, og mener at Tommy Høiland oppsøker situasjonen.

Dag Vidar Hafsås ga Strømsgodset-spiller Tommy Høiland gult kort etter at spissen gikk i bakken innenfor 16-meteren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix

— Høiland venter inn Espen Ruud og rett og slett konstruerer situasjonen for å skulle ha et straffespark. Det er min oppfattelse der og da, og det går fort, men der og da oppfatter jeg at han stopper for å få kontakt, sier Hafsås til Aftenposten.Han sier at han ikke har fått sett episoden i etterkant.

Marcus Pedersen kom med tydelige protester etter situasjonen hvor Høiland gikk ned med Espen Ruud i rygg, og ble belønnet med gult kort. Dette var kun tre minutter etter at Francisco Júnior måtte gå av banen med rødt kort etter å ha klippet ned Rafik Zekhnini bakfra.

– Jeg sa bare til dommeren at det var tydelig kontakt. Det er kjedelig, avsluttet Pedersen.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen ville ikke kommentere straffesituasjonen, men sa til TV 2 at han regnet med at dommeren hadde rett.

– Det føles bittert, men vi fortjener ikke noe mer i dag, sa treneren.

Odd tok ledelsen etter kun tre minutter ved Fredrik Nordkvelle fra straffemerket, før Tokmac Nguen utlignet for Godset etter en forsvarstabbe i det 35. minutt. Men etter 73 minutter ble Bentley matchvinner i toppkampen som endte 2-1 til Odd.

(©NTB)