En stevnefunksjonær er kritisk skadd etter å ha blitt truffet av et spyd. Det traff ham i ansiktet og halsen, skriver The Local .

Hendelsen skjedde under et friidrettsstevne i tyske Düsseldorf søndag.

The Local forteller at vitner antyder at mannen hadde begynt å flytte på seg før spydet hadde landet. Dette da antakelig for å måle lengden på spydkastet.

Truffet i hodet, kinnet og halsen

75-åringen mistet mye blod ute på banen før han ble transportert til sykehus. Der ble han operert. Det er uklart om han overlever.

— Han ble truffet i hodet, i kinnet og fikk også en skade på halsarterien, forteller en talsmann for Düsseldorfs brannvesen til The Local.

— Han blødde kraftig og mistet mye blod. En legen ga førstehjelp på stedet, og deretter ble han fraktet til sykehuset, forteller talsmannen.

Ikke første gang

Flere sjokkerte vitner måtte ha behandling etter hendelsen.

Hendelsen inntraff i et årlig stevne som beskrives som det mest tradisjonsrike i Düsseldorf, med konkurranser for både barn og voksne.

Det har blitt arrangert siden slutten av andre verdenskrig, men ble i år naturlig nok umiddelbart avbrutt etter ulykken.

Hendelsen vekker minner fra den gangen Tero Pitkämäki traff den fransk lengdehopperen Salim Sdiri i ryggen. Det skjedde i et Golden League-stevne i Roma i 2007.

(saken fortsetter undet bildet)

UHELDIG: Lengdehopperen Salim Sdiri ble truffet av et spyd på Olympiastadion i Roma i juli i 2007. Året etter konkurrerte han igjen. FOTO: REUTERS

Også i Norge har ulykken vært ute. I 1994 ble funksjonæren Håkon Lund truffet under spydkonkurransen. Han ble heldigvis bare truffet i armen og trakk selv spydet ut.

I 2006 ble en funksjonær truffet i hodet under midtnorsk ungdomsmatch på Levanger.