NEW YORK/OSLO: Magnus Carlsen stormet ut av spillelokalet i sinne etter tapet for Sergej Karjakin natt til tirsdag. Siden har verdensmesteren ligget lavt.

Rundt klokken 14.20 lokal tid tirsdag gikk Magnus Carlsen ut av Ritz Carlton-hotellet der hele verdensmesterens team bor. Carlsen hadde på seg en mørk hettegenser. Han ville ikke snakke med journalister.

Litt senere møtte manager Espen Agdestein pressen for å fortelle hvordan verdensmesteren, som nå har kniven på strupen, har det.

Agdestein sier at Carlsen var oppgitt etter at han forlot spillelokalet, men at humøret kom tilbake i løpet av kvelden.

Carlsen-manager Espen Agdestein på hotellet hvor hele teamet bor dagen etter tapet mot Karjakin. - Han var veldig fortvilet. Foto: KURT B.M. HAUGLI

— Han dro hjem etter partiet, så var det ikke så lang pause før hele teamet dro på restaurant. Da løsnet stemningen. Alle virket i ganske godt humør etter hvert, sier Agdestein til Aftenposten. - Kjeftet du på han?

— Nei. Alle vet at det ikke var helt perfekt. Vi forstår, vi som er nærme han, hvor viktig dette er for han. Han er fokusert og inne i sjakkpartiet, alt annet blir borte i det øyeblikket.

— Man får eventuelt beklage og sånn etterpå, men det får eventuelt han gjøre. Vi kjefter ikke på han.

LEST DENNE? Carlsen får tyn fra mange, men russisk sjakkikon går i stedet til angrep på forbundet

Utelukker ikke å anke

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) har allerede bekreftet at Carlsen må betale en sekssifret sum i bot. Verdensmesteren brøt nemlig regelverket da han forlot pressekonferansen før de fremmøtte journalistene fikk stille ham spørsmål.

— Jeg ville gjerne stoppe han. Men da måtte jeg ha brukt makt, sier Agdestein.

Her gestikulerer Magnus Carlsen med armene like før han forlot pressekonferansen natt til tirsdag. Foto: AGON LIMITED

Han utelukker ikke at Carlsen-teamet kommer til å anke straffen.— Det er mulig det, vi får vurdere hva vi skal gjøre for noe. Det er en veldig stor bot. Foreløpig har vi ikke tenkt på det. Det blir for mye å holde på med det akkurat nå, sier Agdestein.

Agdestein forteller videre at Carlsen de siste timene har tenkt på hvordan han skal slå tilbake i VM-kampen. Nordmannen er nå nødt til å vinne minst ett av de fire gjenstående partiene.

— Jeg håper han bruker denne negative energien, og snur det til noe positivt, slik at vinnerviljen blir enda sterkere.

Det niende partiet spilles onsdag klokken 20 norsk tid.

Espen Agdestein forklarer for TV 2 mens VGTV venter på tur. Det er Carlsens tap og hans oppførsel som er tema. Foto: KURT B.M. HAUGLI

Hør siste Aftenpodden Sport. Høgmos avgang, cupfinalen, Carlsens VM-kamp og langrennsåpningen blir diskutert :