I RIO: Erlend Nesje og Martin Slottemo Lyngstad.

RIO DE JANEIRO: Verdens raskeste mann snegler seg frem tett fulgt av fire væpnede vakter. Så ser han Aftenpostens fotograf utenfor hotellporten. Sakte hever Bolt høyre hånd, viser V-tegnet for "victory", smiler og stiger om bord i den ventende bussen.Vi har ikke vært alene om å lete etter OLs store frontfigur.

Vi fikk et glimt. Til slutt. Men mannen som jakter en "trippel trippel" i OL-gull (100 meter, 200 meter og stafett), har valgt å holde en meget lav profil etter at han kom til Rio de Janeiro for en uke siden.

Sammen med lagkameratene på Jamaicas OL-landslag i friidrett har Usain Bolt ladet opp på et trestjerners hotell noen få kilometer fra den internasjonale flyplassen i Rio de Janeiro.

Det er et middels hotell der Jamaica har fått andre etasje å boltre seg på, samt gode gymfasiliteter i kjelleren. I jakten på mer OL-suksess har det handlet om å gjøre det så enkelt som mulig.

Militæranlegget Usain Bolt trener på er strengt bevoktet. Her er Jamaicas busser på vei inn bak lukket område. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

La om kostholdetUsain Bolt, som levde på Chicken Nuggets i 10 dager i Beijing-OL i 2008, hadde noen få krav før avreise Brasil:

Egen kokk for landslaget, jamaicansk mat, mye grønnsaker, korn og melk. Det tok litt tid, men Bolt skjønte at han måtte leve sunnere for å tyne de siste gullene ut av kroppen.

Luksushotell var han heller ikke interessert i. Bolt vraket oppladning på første klasse. Han ville lade opp mest mulig diskret, det vil si full skjerming. All kommunikasjon til fans og omverden har han sørget for selv via sosiale medier.

På Snapchat viser Usain Bolt at han er godt trent. FOTO: USAIN BOLT

På Snapchat har vi sett Bolt trene, spise, slappe av, synge med lagkamerater i bussen og flekse muskler. Det har tilsynelatende ikke vært noe å si på den enorme livsgleden og selvtilliten 29-åringen har vært kjent for.Men ikke alle har vært like fornøyde med den manglende tilgjengeligheten.

— Jeg har forsøkt å følge hvert skritt Bolt har tatt siden han kom til Rio for en uke siden. Men det har vært skikkelig vrient. Det har faktisk vært helt umulig. Jeg har fått noen glimt av ham gjennom vinduet noen ganger. Det er alt, sukker Bruno Marinho i Rio-avisen Express utenfor Linx-hotellet.

I syv dager har han stått ved hotellporten. For hver dag har vaktholdet økt. Men Marinho har ikke gitt opp håpet.

— Kanskje får jeg et ord med Bolt. Kanskje... Jeg gir aldri opp!

TV-reporter fikk napp

Noen meter bortenfor ventet et japansk TV-team. De skvatt til hver gang de så noen bevege seg bak vinduene. Å nei, det var visst ikke Bolt likevel. Så løp de til neste vindu.

Her er Usain Bolts Snap etter at reporter Cynthia Martins stilte opp med plakat utenfor hotellvinduet. FOTO: USAIN BOLT

Litt mer avslappet var femmannsteamet fra den brasilianske rettighetshaveren SporTV. De hadde nettopp hatt direktesending utenfor Bolts base. Med litt større hell.Etter mange dagers jakt forsøkte reporter Cynthia Martins et langskudd i håp om å få dialog med verdensstjernen. Hun hadde fått med seg Bolts store Snapchat-aktivitet etter at han opprettet konto sist lørdag. Martins tok med en stor plakat med teksten "Maybe a snap for SporTV?" og stilte seg opp utenfor Bolts hotellrom.

Jamaicaneren tok frem telefonen, filmet reporteren og la ut en ti sekunders sekvens på Snapchat med teksten: "Rio".

— Det var litt morsomt at han gjorde det. Jeg har jo ventet noen dager på å få kontakt, smilte Martins.

I syv dager ventet et knippe reportere på å få noen ord med Bolt. Uten hell. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Og plutselig var han der igjen i noen sekunder. Bak et vindu, med caps, solbriller og treningsklær i gult og svart. Bolt var i godt humør. På vei inn til lunsjrommet flekset han muskler til noen av de ansatte.Vi fikk se ham i 10–15 nye sekunder på vei inn til den ventende bussen på baksiden av hotellet. Det var første gang andre enn Bolt selv fotograferte ham siden ankomsten på flyplassen i Rio 27. juli.

Trener på militæranlegg

Etter den 14 minutter kjøreturen fra hotellet til treningsbanen ved militærleiren CEFAN Navel Base, var det bom stopp. For oss alle.

Ingen invitasjon fra Bolt, heller ingen adgang. Det sørget tungt væpnede vakter for.

Men det vi vet, er at Penha-området rundt militærleiren er belastet. Det er et av Rios farligste distrikter.

Det hadde også Bolt fått med seg. Mandag inviterte han rundt 100 barn fra favelaene rundt militærbasen inn på treningsanlegget.

— De sier at disse barna er fra det mest farlige området her i Rio. De er vår fremtid, og jeg er veldig glad for at jeg fikk møte dem, postet Bolt på sin Facebook-side.

En smilende Bolt og to lagkamerater på vei til lunsj før ettermiddagstreningen. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Jakter ny trippelNå er verdens raskeste mann på vei inn i Olympic Village og offentligheten. Og det er enorme forventninger til mannen som vant 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter stafett i både Beijing-OL (2008) og London-OL (2012). Kan han klare å gjenta bedriften og dermed vinne en "trippel trippel?".

Før avreise til Rio sa Bolt:

— Spesielt i fjor merket jeg at det tar litt lengre tid enn ønsket å komme tilbake fra skader. Treneren min forteller meg hele tiden at det blir hardere, og du må straffe deg selv enda mer med alderen. Jeg har hele tiden hatt en liten tvil i mitt eget hode, men jeg er fokusert og klar nå.

Slik ser det ifølge Usain Bolts telefon ut inne på det strengt bevoktede treningsanlegget. FOTO: USAIN BOLT

Det er mange stjerner på plass her i Rio. Men Usain Bolt er utvilsomt den største. Også den mest populære.