korea-lead Foto: Scanpix

Det var ikke store sportslige prestasjoner som ble samtaleemnet etter Nord-Koreas møte med Colombia i OL-tjuvstarten onsdag.

I stedet stjal et sør-koreansk flagg til de nord-koreanske spillerprestasjonene oppmerksomheten.

Nå legger arrangørene seg helt flate.

— Det var en tabbe, så enkelt som det. Vi har bedt om unnskyldning og tatt steg for å forsikre oss om at det ikke skjer igjen. Det var enkelt og greit en menneskelig feil, sier Paul Deighton, direktør i den lokale organisasjonskomitéen, ifølge The Guardian.

De kan vente seg en henvendelse fra nord-koreanerne. Trener Ui Gun-sin sier at 2-0-seieren ikke veide opp for flaggtabben.

De frykter nemlig at det hele var planlagt.

— Det er et spørsmål vi har tenkt å stille organisasjonskomitéen og FIFA, sier Ui.

Kampstart skulle egentlig være 20.45, men nord-koreanerne startet ikke oppvarmingen før tre kvarter senere. Da hadde de vært en lang tur inne i garderoben, hvor de lurte på om de i det hele tatt skulle fortsette.

- Et stort problem!

Trener Ui legger ikke skjul på at tabben gikk kraftig inn på dem.

— Byttingen av flaggene er et stort problem. Laget vårt ville ikke spille før det var løst skikkelig. Dessverre tok det litt tid før de klarte å få det ordentlig på storskjermen, og vi bestemte oss for å spille kampen.

— Vi er veldig sinte fordi våre spillere ble tatt for å være fra Sør-Korea. De kan ikke bli vist med andre flagg, spesielt det sør-koreanske.