KONTIOLAHTI/OSLO: Johannes Thingnes Bø (21) gikk et kjempeløp og sikret gullet på skiskytter-VMs første individuelle distanse.

Storebror Tarjei Bø fulgte opp med perfekt skyting og VM-bronse etter det som har vært en meget trøblete sesong.

I intervjuet med NRK etter løpet, tok følelsene overhånd for begge brødrene. Tårene trillet.

– Det er helt sykt. Å vinne gull er morsomt. Men det blir enda mer emosjonelt når Tarjei tar bronsen i tillegg. Det er altfor mye å be om, derfor er det så morsomt, sier Johannes Thingnes Bø.

– Det er flaut å grine på TV, men dette er skikkelig stort, sier lillebror Bø.

GULL-LØP: Johannes Thingnes Bø gikk i mål på bestetid. Foto: NTB scanpix

– Flaut å grineLillebror Bø skjøt fullt hus på første skyting, mens 21-åringen måtte tåle én bom på sisteskytingen. Det var likevel ingen som var i nærheten av nordmannen i sporet.

I mål var han 8,4 sekunder foran kanadiske Nathan Smith.

– Det er et kjempeløp, og det var bra å skyte bare én bom i denne vinden, sier en rørt og preget Johannes Thingnes Bø.

21-åringen har vært Norges sterkeste kort hele denne sesongen, i sterk motsetning til storebror Tarjei Bø, som tidvis har slitt voldsomt.

Men på sent startnummer leverte Tarjei et kanonløp, særlig på standplass. 26-åringen skjøt ti treff av ti mulige under vanskelige forhold. Det holdt til en ganske sensasjonell bronsemedalje.

Bjørndalen: — Fantastisk!

– Det er helt utrolig. Både det Tarjei og det Johannes gjør, er fantastisk. Det Tarjei gjør er kanskje enda større enn det Johannes gjør, selv om han ikke blir verdensmester. Det løpet Tarjei gjør med så mye sykdom og tøys han har hatt i forkant, så er det vanvittig bra, sier Ole Einar Bjørndalen til skrivende presse.

MEDALJEBRØDRE: Johannes Thinges Bø og Tarjei Bø tok bronse sammen på mixedstafetten torsdag. Lørda slo brødrene til igjen. Foto: NTB scanpix

Tarjei Bø var så rørt at han slet med å snakke da han ble intervjuet av NRK etter at VM-bronsen var sikret.– Det er derfor man gidder å holde på. Det har vært en tung sesong og jeg har ikke vært meg selv siden OL egentlig, sier Tarjei Bø til NRK.

– Hvordan har du klart å komme tilbake?

– Jeg vet ikke. Jeg har hatt troen, selv om ingen andre har hatt det. Det her er utrolig følsomt, sier Bø.

Gullvinner Thingnes Bø er stolt av storebroren.

– Det er helt sykt. Å vinne gull er morsomt. Men det er enda mer emosjonelt når Tarjei tar bronsen også. Det er altfor mye å be om, derfor er det så morsomt, sier Johannes Thingnes Bø.

Svendsen sviktet: — En parodi

Hverken Ole Einar Bjørndalen eller Emil Hegle Svendsen klarte å sette sitt preg på sprinten, og særlig Svendsen skuffet.

Han gikk i mål ett og et halvt minutt bak gullvinner Johannes Thingnes Bø.

– Det var en parodi fra start til slutt, sier Svendsen til NRK.

– Det var kjempeartig, og utrolig sterkt. Å se Tarjei tilbake, er artig å se. Han var veldig rørt, sier Svendsen om Bø-brødrene.