Moss-styret har engasjert rutinerte Tangen som trener ut 2002-sesongen, skriver Moss' nettside.

Lønnet ferie

Erik Brakstad og hans assistent Erland Johnsen er begge løst fra sine stillinger, og har fått tilbud om lønnet ferie ut 2002-sesongen.

Det endelige trenerapparatet rundt Rune Tangen vil Moss komme tilbake til over helgen.

— Det er flere grunner til at valget falt på Tangen. Han er den i spillergruppen som har mest erfaring. Samtidig er han en lederskikkelse og en lokal spiller. Vi håper at han skal løfte engasjementet rundt klubben, sier Moss-leder Knut Evensen til Nettavisen.

Moss er dermed den tredje eliteserieklubben Brakstad slutter i før kontraktstiden var ute. I 2000 ble han sparket i Molde, mans han året etter sluttet av eget initiativ i Bryne.

— Vi ligger meget utsatt til på tabellen, og måtte gjøre et grep, sier Moss-leder Knut Evensen til VG Nett.

Han vektlegger at trenerduoen Brakstad/Johnsen ikke har fått sparken.

Dette sa Brakstad til Moss Avis om sin stilling som trener så sent som mandag:

- Trekker meg ikke

ý Selvsagt forstår jeg at det blir stilt spørsmål ved trenerens rolle når det går så dårlig som det gjør for Moss FK nå. Men jeg kommer ikke til å trekke meg som trener, sa Brakstad.

— Det eneste som kunne ha fått meg til å vurdere min stilling som trener måtte være mistillit fra spillergruppen. Men derfra har jeg ikke mottatt noen negative tilbakemeldinger så langt, la han til.

— Det er en del av fotballens filosofi at det blir stilt spørsmål om trenerens rolle når det går dårlig. Men når du først velger å bli fotballtrener er dette noe du må være forberedt på, uten at det går ut over jobben som skal gjøres, kommenterte Brakstad.