Norge 5-0 Israel

De 2.326 tilskuerne på Høddvoll måtte vente til det 43. minutt før det ble nettsus mot et meget baktungt israelsk mannskap. Da stakk Europas beste kvinnelige spiller Ada Hegerberg første hull i gjestenes ballong. I løpet av de ti kommende minuttene hadde 21-åringen scoret sitt første hat trick med flagget på brystet.

– Vi er gode når vi er på vårt beste. Ballen er litt for ofte ute av spill, slik at det er vanskelig å få rytme i spillet. Du ser det går fort på spillet bak målene våre, sier Sunndals-fødte Hegerberg.

21-åringen står nå med 34 mål på 53 landskamper.

Godt tatt imot

Det norske damelandslaget kom fra Molde til Ulsteinvik, der Hergerberg er godt fornøyd med både interesse og måten laget har blitt tatt imot på.

– Det har vært bra interesse, og vi har blitt tatt godt vare på. Samtidig har vi fått møtt mange yngre spillere, og det betyr mye for både dem og oss. Det er artig å spille med ei slik ramme som i dag, der vi har et bra publikum i ryggen hele kampen, forteller Hegerberg. Hun sto i front for et norsk landslag som badet hjem en komfortabel 5–0 seier mot et svært svakt israelsk lag.

Med 14–0 i hjørnespark og 10–0 i store sjanser forteller det alt om kampbildet, i landskampen der Ålesund-jenta Josefine Ervik forble ubenyttet keeperreserve.

Rett før pause omsatte Hegerberg innlegget fra Kristine Minde i scoring, og da gikk gjestene rett og slett totalt opp i liminga. I løpet av de sju første minuttene etter pause scoret Hederberg to kjappe mål til enorm jubel fra tribunen på Høddvoll. En debutantscoring fra innbytter Vilde Bøe Risa, og landslagsmål nummer 50 fra veteran Isabell Herlovsen fastsatte sluttresultatet til 5–0.

Etter planen

Hødd sto som arrangør for sin første landskamp, og arrangementssjef Per Arve Moldskred var en fornøyd mann etter 90 historiske Høddvoll-minutter.

– Det har gått bortimot på skinner hele vegen, og vi er svært godt fornøyd. Her er mange unge jenter og gutter som har hatt en fin kveld på Høddvoll. Vi var godt forberedt, og landet omtrent på det tilskuertallet vi håpte på i forkant, sier Per Arve Moldskred.