VÅLERENGA-HAUGESUND 2-1:

ULLEVAAL: Vålerengas østerrikske matchvinner vil aller helst spille for EM-klare Kroatia

18. mars skrev Martin Pusic under en ettårskontrakt med Vålerenga. Etter et mislykket opphold i engelske Hull håpet Pusic at et klubbytte kunne føre til videre utvikling som fotballspiller. Fortsettelsen kunne knapt fått en bedre start.

Debuten for Vålerenga skulle bli minneverdig. Etter å ha blitt byttet inn i den andre omgangen fikk Pusic den sjansen har trengte for å avgjøre kampen. På overtid kunne Pusic dra trøya over hodet, og la seg hylle av Klanen. Innlegget fra Harmeet Singh ble vakkert headet inn i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet

Vålerenga hadde lykkes med å avgjøre kampen, og Pusics vakre hodestøt resulterte i at laget vant åpningskampen mot Haugesund med 2-1. * Vi følger Vålerenga: Siste nytt om klubben

Som en familie

Etter kampen var Pusic fornøyd med den fantastiske debuten, men det var en mann han ville takke ekstra, og det var ikke trener Martin Andresen.

— Det var på grunn av kraften fra Gud jeg scoret. Man må bare lese om han og følge han, mener Pusic.

Angriperen har spilt lite fotball de siste årene, men dagens innsats viste at Vålerenga kan ha gjort et kupp ved å hente den skadeplagede østerrikeren. At matchvinneren trives i sin nye klubb, er det ingen tvil om.

- Jeg har aldri vært i en bedre klubb. Jeg er meget fornøyd med både treneren og mine lagkamerater. Vi er som en familie i denne klubben, sier Pusic

Kroatia er målet

Ambisjonene til Vålerengas nye spiller er ikke hva som helst. Angriperen ser for seg en fremtid med Luka Modric, Ivan Klasnic og Ivica Olic som lagkamerater.

- I de siste årene har jeg ikke spilt så mye, men nå vil jeg vise meg frem slik at jeg kan få en lenger kontrakt i Vålerenga. På sikt er målet mitt å spille for A-landslaget til Kroatia. Jeg er født i Østerrike, men mine foreldre er fra Kroatia. Derfor er det Kroatia som er mitt land, og det er dem jeg ønsker å spille for, mener Pusic.