1 Hvorfor nå?

Om sommeren står den engelske storbyen i full blomst. Byens mange parker lokker med solstoler, parasoller og et yrende folkeliv.

Samtidig som pundkursen fortsatt ligger på nitallet, og det fremdeles er muligheter for å gjøre gode kupp.

2 Ikke reis hit uten å vite dette:

London består av mange forskjellige bydeler. Det er vel derfor det er så vanskelig å bli lei denne byen.

Men skal du kun være i byen en helg, må du belage deg på at du ikke rekker å se alt. Byen har et godt utbygd kollektivsystem, så du trenger ikke leie bil eller ta taxi for å komme frem.

3 Få med deg:

Har du ikke vært i London tidligere, kan det være greit å få med seg et par av de største attraksjonene i byen, som Buckingham Palace, Oxford Circus og Big Ben.

Men for andregangsreisende anbefales det heller å ta turen til de «nye» bydelene i øst og sør London, som Brixton eller Shoreditch, som er blitt populære blant de mest urbane londonerne.

Om sommeren blomstrer det i alle parkene i byen, så sleng deg ned i en av solstolene i Hyde Park mens du titter på menneskene og endene som tøffer forbi.

Hvis du ønsker å ha en romantisk kveld på Themsen, eller muligens ønsker å se London fra båt, kan et cruise anbefales. Eller tråkk rundt på sykkel fra The London Cycle Hire Scheme.

For de kunstinteresserte er Tate Modern og nasjonalgalleriet absolutt å anbefale. Og selvsagt bør du sette av tid til å se den sjarmerende bydelen Notting Hill, med sine mange kafeer og butikker.

4 Styr unna:

Ny i London; da kan det være greit å ta turen til Oxford Street, men ta turen tidlig om morgenen. Dette er handlegaten du bør styre unna, i hvert fall lørdag formiddag.

Er du en av de som mener Top Shop midt på Oxford Street er et must, kan det lønne seg å ta T-banen til Oxford Circus, da havner du rett på butikken og slipper å gå i kø langs den travle handlegaten.

5 Her får du beste skrytebildet:

Det beste skrytebildet får du enten på toppen av Hampstead Heath eller på en av de mange skybarene i byen, som Radio Rooftop Bar.

Tar du turen til parken Hampstead Heath nord i byen, får du både en fantastisk gåtur og en storslagen utsikt over storbyen.

6 Dette handler du med deg hjem:

London er et shoppingmekka for alle handleglade nordmenn. Her finner du rett og slett alt.

Kjøper du engelske designermerker, som Mulberry, Modalu, Karen Millen eller interiør fra butikken Habitat, kan du spare flere hundrelapper fremfor å kjøpe den samme varen i Norge.

I vestre del av det sentrale London ligger hovedshoppingstrøket. Her finner du travle handlegater som Bond Street, Oxford Street og Regent Street. Gatene omkring Covent Garden er også et populært shoppingdistrikt hvor du både finner kjente kjedebutikker som H&M, Zara, GAP og designerbutikker som Burberry, Chanel, AllSaints og Kurt Geiger.

King's Road og Sloane Street, som ligger i Chelsea, Vest-London, er også populære handlegate, med diverse «High End»-butikker. Momsfritak på barneklær og gode priser på teknologi er også lokkemat for tilreisende.

Overdådige Harrods i Knightsbridge er også verd et besøk, om ikke annet enn for å se. Vintage handler du i Brick Lane, en handlegate øst i London som bugner av vintage-butikker. En annen klassiker er Portobello Road Market i Notting Hill.

7 Sulten og tørst:

I London finnes en jungel av restauranter og barer. Vil du spise blant Londons hippeste, spiser du på Sketch som ligger i en av sidegatene til Regent Street. Restauranten er delt opp i ulike salonger som alle har ulike temaer.

Beach Blanket Babylon er en skatt og en godt bevart hemmelighet i Notting Hill. Restauranten, som er innredet i bohemsk rokokkostil, er åpen fra lunsj. Stedet er også kjent for sin cocktailbar.

På søndager inntar du ølen på The Westbourne Pub i Notting Hill. Stedet er blitt et populært «hangout»-sted på søndager.

På Pizza East Shoreditch, øst i London, får du servert perfekt italiensk pizza i trendy lokaler.

8 Hva sier det om deg at du reiser hit:

Du elsker shoppingen, pubene, kulturen og fotballen, samt det faktum at London er en av verdens mest multietniske byer.