Den enorme flommen i Queensland i Australia kan få en langsiktig, negativ virkning for et av verdens mest fantastiske og sårbare økosystemer.

På grunn av alt flomvannet som pumpes ut i havet, står deler av Great Barrier Reef i fare for å bli ødelagt, skriver avisen The Courier Mail.

Kan ta 15 år

Ian Poiner, leder for Australian Institute of Marine Science, sier de enorme mengdene ferskvann stresser koraller og fisk, noe som kan føre til en høy dødelighet blant organismene. Økosystemet blir i praksis kvalt av alle sedimentene, kjemikaliene, søppelet og annen forurensning som de store vannmassene bringer med seg ut til revet.

The Great Barrier Reef ligger som et mer enn 2000 kilometer langt belte langs østkysten av Australia, og revet er en av landets absolutt største turistattraksjoner med dykking og snorkling i verdensklassen.

Enkelte forskere frykter det vil ta så mye som 15 år før årets flomskader blir reparert blant fisker, koraller og andre marine organismer.

— Det er skremmende å tenke på at dersom 90 prosent av korallene dør, da vil også alt livet i sjøen og de tropiske fiskene dø eller forsvinne, sier en som jobber i turistindustrien til The Courier Mail.

Kyr på kysten

På Great Keppel Island, som vanligvis fremstår i paradisisk tilstand, er det nå som å vært midt i en grumsete innsjø med brunt vann.

Avfall, trær, husholdningsartikler, et kjøleskap og til og med ei ku er blitt skylt på opp strendene i området.

Den verste flomkrisen på mange tiår rammer imidlertid ikke hele Queensland. Lengst i nord er det normale tilstander, men mange flormredde turister avbestiller likevel ferien sin, skriver The Cairns Post.