At ting kan snu fort i fotball er ikke noe nytt. De siste to dagene understreker definitivt akkurat det for Ståle Solbakken.

I går, før møtet med kypriotiske APOEL FC i mesterligakvaliken kåret et av Danmarks største nettsteder Ståle Solbakken til tidenes beste FC København-trener . Dagen etter det overraskende 3-1-braktapet hadde pipen i dansk presse en annen lyd.

«FC Fiasko mangler klasse og ryggrad», var tittelen på hovedsaken til nettutgaven til Danmarks største avis, B.T. dagen etter E-cup-exiten. B.T.s fotballredaktør, Morten Crone Sejersbøl, var ikke nådig i sin kritikk.

FC Kollaps

— Fiaskoen er en realitet. Jo, den er det, Ståle. Og nei, det ble ikke verken det journalister eller hoveddelen av danske fotballfans håpet på. Vi hadde håpet på det beste, men en fiasko ble det, skriver fotballredaktør Crone Sejersbøl i sin nettkommentar, under overskriften "FC Fiasko".

Og B.T. er ikke alene om å slakte FCK etter tapet på Kypros.

Ekstra Bladet velger å døpe om laget til FC Kollaps i sin dekning.

- Uavhengig av hva Ståle Solbakken måtte mene var FCKs prestasjon og mesterliga-exit på Kypros en fadese, konkluderer Ekstra Bladet.

Avisen konkluderer også med at økonomien i FCK nå vil bli presset etter at om lag 140 millioner kroner i mesterligainntekter nå uteblir.

Og kommentaren fra Ekstra Bladets fotballredaktør Allan Pedersen kan ikke misforstås. "- Pinlig, FCK" , konkluderer Pedersen.

(kampanjen varer til 1. september)

Reaksjoner

Det danske fotballnettstedet bold.dk velger "FCK-kollaps på Kypros" som sin inngang til kampdekningen. Hele 328 kommentarer fra debattanter var kommet klokken ni i morges. Og som vanlig i nettverden får FCK langt hardere medfart i debattfeltet enn i artiklene.

Ståle Solbakken selv hadde det tungt etter tapet for APOEL FC.

- Det er den største skuffelsen i mitt fotballiv, sa Solbakken til Ekstra Bladet , og hevdet at han ble kvalm av å snakke om nederlaget.