I stekende sol på Årungen rostadion møtte de seks OL-/Paralympics-klare roerne pressen før avreise til Rio de Janeiro.

Der presenterte rolandslaget målsetningen for Rio-lekene, som begynner 5. august. Målet er minst én medalje. Det er riktignok et slags minimumsmål, forteller landslagets svenske trener Johan Flodin.

– Jeg mener at vi har gode sjanser til å ta flere medaljer, sier Flodin.

Norge sender fem OL-roere, alle menn: Kjetil Borch og Olaf Tufte (dobbeltsculler), Kristoffer Brun og Are Strandli (lettvekt dobbeltsculler) og Nils Jakob Hoff (singlesculler). Birgit Skarstein er Norges eneste roer i Paralympics.

– Ut i fra resultatene vi har sett de siste årene, så er Are og Kristoffer de heteste medaljekandidatene. Samtidig mener jeg at Olaf og Kjetil ligger veldig godt an. Birgit har en supergod sjanse til å vinne. Hun må gå for gull, og hun kommer til å gjøre sitt beste løp noensinne i Rio. Så får vi se om det holder til gull, sølv eller bronse, sier Johan Flodin.

Nils Jakob Hoff, som i 2013 vant VM-gull sammen med Kjetil Borch i dobbeltsculler, skal konkurrere i OL i singlesculler. Det har vært en omstilling for 31-åringen.

– Jeg har tilpasset teknikken min til Kjetil, men når jeg er alene, så bør jeg gjerne løse det litt annerledes. Så jeg har måttet gjøre en del endringer, Nils Jakob Hoff.

– Hva kan vi forvente av deg i OL?

– Det kan bli hva som helst. Når jeg treffer, går det dritfort. Og når jeg bommer, går det dritsakte. Det eneste jeg kan garantere, er at jeg skal gi absolutt alt jeg har, sier 31-åringen.