28-åringen laget musikken og skrev teksten til vinnermelodien «Silent Storm» i siste Melodi Grand Prix, en låt som fetteren Carl Espen Thorbjørnsen vant med. Han ble til slutt nummer åtte i Eurovisjonsfinalen, som foregikk i Danmark.

Nå viser Winther, som også har deltatt i The Voice og Korslaget, og gitt ut to album, at hun har enda flere ferdigheter. Sammen med søstrene Julie (27) og Jennifer (21) spiller Josefin Winther på Gimles elitelag.

— Forrige helg var det trening mellom lydsjekk og konserter, men denne helgen er det ingen konserter, sier bergensjenta.

Josefin Winther klemmer fetter Carl Espen Thorbjørnsen etter finalen i Eurovision Song Contest 2014 i København tidligere i år. Foto: NTB scanpix

Ga alt på bane og benkJosefin Winther og søstrene er med på sesongåpningen i basketball i Rykkinnhallen i Bærum, der Norges beste lag på dame— og herresiden er med.

Den eldste av de tre søstrene sto på hele veien, også da hun satt på benken. Da prøvde hun å oppildne resten av laget. Senteren ga alt da hun var på parketten.

Etter å ha flyttet ut fra Bergen som ung, bodde Josefin på Island, og senere noen år i London. Basketballinteressen og musikkinteressen har alltid vært der.

— Vi begynte alle å spille basketball da vi var ni-ti år gamle. Jeg ga meg på juniornivå, mens de to andre fortsatte og med noen års mellomrom tok steget opp i eliteserien. Det har vært en drøm å få spille sammen.

Søsterdebut: Søstrene Winther sammen i eliteserie for første gang. F.v. Julie, Jennifer og Josefin. Foto: METTE BUGGE

DebutenDet skjedde første gang da turneringen ble innledet fredag, og søstrene stortrivdes. Det er storesøster som er årsaken til at de er å finne i Gimles hvite drakt denne sesongen.

— Jeg ble i sin tid dratt med til basket av Josefin. Jeg spilte fire år i eliteserien, men valgte å gi meg og hadde en lang pause. Jeg hadde ikke tenkt å trå til igjen, men så hadde Josefin så lyst, sier Julie Winther. 27-åringen er glad for det.

Også lillesøster Jennifer, som bare er 21 år, la opp for to år siden, etter ha fått erfaring fra det basketballens høyeste nivå her hjemme.

— Jeg hadde heller ingen planer om å spille mer, før Josefin kom og ønsket at vi skulle gjøre comeback sammen.

Forskjellige typer

Nå går samspillet unna, og selv om det ble tap for Ammerud lørdag i en veldig tett kamp, satser de på å finne hverandre og lagvenninnene enda bedre fremover.

ENGASJERT: Josefin Winther ga alt både på banen og på innbytterbenken. Foto: METTE BUGGE

— Vi er veldig forskjellige som spilletyper, men sammen har stor forståelse for hva de andre vil. Det er kjempegøy, mener Josefin.- Ja, og ikke minst å kunne møtes på banen, skyter Jennifer (pointguard) inn. Hun har savnet storesøsteren i de årene hun har bodd i utlandet.

Jennifer har for øvrig det artisten Josefin kaller en «sykt bra stemme».

— Hun sang og opptrådde med meg på forrige konsert.

Musikalsk familie

Julie, som er guard (forsvarsspiller) bedyrer at hun ikke har fått den samme sangstemmen.

— Nei, men vi har mye musikalitet i familien. Når de andre er så flinke, kan jeg gjøre andre ting, sier Julie – én i søskenflokken på seks.

På spørsmål til Josefin om hvordan hun klarer å sjonglere både artistkarriere, hun har gitt ut flere album, og mange treninger i uken, svarer hun.

— Hvis man har lyst til å gjøre noe, er det bare å presse det inn i døgnet. Til tider er det veldig hektisk, men det går.

Hun skal ha flere konserter denne måneden, blant andre i Trondheim 24. oktober. Tempoet er det ikke noe i veien med, hverken på eller utenfor banen.