Vålerenga — Aalesund 0-1

ULLEVAAL STADION: Vålerenga tapte søndagens oppgjør mot Aalesund, der tre poeng ville sendt Oslo-klubben på trygg grunn i nedrykkskampen.

Men det alle hadde fokus på etter kampen, var likevel taklingen på Vajebah Sakor.

Det var etter drøyt halvspilt første omgang at Fredrik Carlsen gikk inn i en takling bakfra, og Sakor ble liggende og vri seg i smerte. Carlsen slapp noe heldig unna med et gult kort.

— Det er et helvete, det må jeg innrømme. Det var vondt, det var stygt, og det var forferdelig dømming at han ikke fikk rødt kort. Det var håpløst, sier Sakor etter kampen.

Polstret

20-åringen spiller vanligvis i Juventus, men er nå utlånt til Vålerenga. Han sier selv han aldri har blitt utsatt for en verre takling.

— Jeg er heldig som kommer meg unna. Men sånn er det, det er fotball, og alt kan skje, sier Sakor.

Vajebah Sakhor ble fraktet av banen og hadde tydelig vondt etter duellen med Fredrik Carlsen. Foto: NTB Scanpix

Sakor kom haltende ut i pressesonen på Ullevaal Stadion, med et godt polstret ben. Han forteller at han ble truffet to steder, i ankelen og kneet.

I gangen utvekslet også Sakor og Carlsen et par ord. Sakor forteller at han ikke har noe horn i siden til Aalesund-spilleren.

— Det er fotball, slik er det. Han gjorde det sikkert ikke med vilje, sier Sakor.

Legger seg langflat

Fredrik Carlsen selv var lei seg etter hendelsen.

— Taklingen var ikke pen. Jeg får gult kort, men burde kanskje hatt rødt. Jeg håper det går bra med ham. Det var en tøff takling, og det er jo ikke meningen å ta ham, sier Carlsen.

Dommer Ken Henry Johnsen legger seg også langflat.

— Det burde vært gitt et rødt kort. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å gjøre det igjen, men det har jeg ikke. Beklageligvis oppfattet jeg ikke at det var det, hadde jeg sett det hadde jeg gitt rødt kort. Der og da oppfattet jeg den ikke som så grov, forklarer Johnsen.

— Man skal akseptere kritikk når man har tatt en dårlig avgjørelse. Jeg burde gitt kortet. Jeg gjorde en feil, det er ikke noe mer å si enn det.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal reagerte også på taklingen.

— At det skal være rødt kort, det tror jeg alle skal være enige om. Men vi taper ikke kampen på grunn av dette. Sånne ting skal tas, for å være helt ærlig.