Det melder Avisa Nordland.

Islands keeperhelt under fotball-EM rakk å trene med Glimt i Kristiansand torsdag. Han kom rett fra hyllest hjemme i Reykjavik.

Halldorsson går rett inn på Glimt-laget. Dermed unngår nordlendingene keepertrøbbel.

Det ble tidligere i uken kjent at reservekeeper Simon Thomas er ute med en håndskade i inntil åtte uker.

(Krever innlogging) Uten Halldorsson ville Glimt kun hatt keepertrener Jonas Ueland Kolstad tilgjengelig. Trener Aasmund Bjørkan er trygg på at Halldorsson klarer å omstille seg fra EM-suksess med Island, som kom til kvartfinale.

— Jeg er så trygg som jeg kan være på det. Selvsagt er det ikke noen drømmesituasjon, men er det noen som kan takle det så er det Hannes. Det kreves en sterk rygg for å takle suksess, men Hannes er ekstrem profesjonell. Vi har forklart han at det er en viktig kamp for oss. Han vil yte sitt ypperste, og være like skjerpet som han var i Frankrike, sier Bjørkan til Avisa Nordland.

(Krever innlogging) Halldorsson skal tilbake til nederlandske Nijmegen midt i måneden, men hindrer i alle fall Glimt fra keeperkrise mot Start i eliteserien fredag.

Start ligger helt sist med sine seks poeng etter 14 kamper. Sørlendingene har ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen.

Bodø/Glimt har også slitt i første halvdel av sesongen. De gulkledde ligger på 13.-plass med tolv poeng. Ett poeng skiller til Vålerenga på kvalifisering. (©NTB)