Han ble sitert på at Rooney var «chubby» — med andre ord ikke helt i form og fit. Flere av Englands største aviser plukket opp sitatet og Forren ble konfrontert med det på tirsdagens pressemøte.

— Det var ment som en fleip, og de som kjenner meg skjønner det. Jeg er stor Manchester United-tilhenger og stor Rooney-fan, sier Forren.

— Jeg gleder meg til å møte ham. Han er en verdensklassespiss, men jeg tenkte vel ikke helt gjennom ordene.

Hardt

— Det blir en stor utfordring for meg. Han kan score nesten på alle måter. Vi har ikke fått noe lag, men får jeg sjansen skal jeg være klar.

Forren var tippet som en mulig landslagskaptein, men nådde ikke opp.

— Det var mange potensielle kapteiner i denne gruppa, så jeg er ikke skuffet. Jeg hadde ikke forventet det og hadde ingen forhåpninger, sier Forren.Per Ciljan Skjelbred ble kaptein og får med seg Tom Høgli og Tarik Elyounoussi som assistenter.

— Jeg skal bidra så godt jeg kan uansett både på og utenfor banen.

Berge makker?

Norge møter Italia i EM-kvalifisering tirsdag neste uke. Det er sannsynlig at Forren får med seg Fredrik Semb Berge som midtstopper framover.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo roste tirsdag Berges utvikling, og Forrens plass virker klar.

Etter at Brede Hangeland ga seg for Norge, må et nytt stopperpar drilles inn.

Slik er en sannsynlig norsk lagoppstilling (4-5-1):

Ørjan Nyland/Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Vegard Forren, Håvard Nordtveit – Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi – Joshua King. (©NTB)