080117 Fotboll, Landslag, Sverige A: Rade Prica på spelar hotellet© Bildbyrån - 81142 - Foto: Marcus Ericsson Foto: Marcus Ericsson
FotballLa Manga - Spania03.03.2008Bodø/Glimt v Start 1-0Foto: Morten Olsen, DigitalsportThiago Martins - Glimt Foto: Digitalsport

Andrius Velicka er historie i Viking 14. juli. Litaueren får med seg tre seriekamper og to cupkamper før han retter alt fokus inn mot Rangers og skotsk fotball igjen.

Til overgangsvinduet åpner 1. august bør Viking ha på plass hans erstatter. Stavanger-klubben skal også være god i gang med jakten, men er lite snakkesalig om hvem de jobber med og hvilket marked de leter i.

WEB-TV:

— Vi leter etter en fysisk robust spiss som kan lede angrepslinjen. Han skal kunne spille ensom spiss, men også kunne spille topp i 4-4-2 samme med Peter Ijeh, sier Rösler som onsdag ledet sin første Viking-trening etter fotballferien.

Verken han eller sportsdirektør Egil Østenstad vil kommentere hvilket marked de leter i og er naturligvis også tause vedrørende navn.

- Han skal ha en god innstilling, være ambisiøs og ha øye for mål, er alt tyskeren vil røpe.

Debatt: Hvem mener du Viking bør hente?

I Norge er det nesten stillstand i markedet. Få klubber ønsker å selge, og når en åpner opp, er det som regel til en skremmende høy pris. Viking har likevel godt med penger etter salget av Velcika til Rangers.

Rade Prica – Sunderland

Har vært alt annet enn en hit i Sunderland siden han kom fra heltestatus i Aalborg i januar i år. Svensken fikk seks kamper for Premier League-laget i nordøst-England, men ingen av dem fra start. Scoret i debuten mot Birmingham, men har i sommer fått beskjed om at han ikke er ønsket i klubben.

Kostet Sunderland 22 millioner i overgangssum i januar, men blir betraktelig billigere nå. 27-åringen har naturligvis en god lønn i Sunderland. Det kan gjøre en overgang til eliteserien problematisk. Manager Roy Keane har imidlertid gjort det klart at de ved behov vil betale spillere de ikke vil ha i troppen ut av kontrakten.

Thiago Martins – Bodø/Glimt

Brasilianeren forhandlet frem en god treårskontrakt med Bodø/Glimt i fjor, da han var nær ved å gå til Tromsø. 31-åringen vil garantert ikke bli en billig mann, men Glimt kan bli tvunget til et salg dersom prisen er riktig. Dessuten kan Viking benytte Birkir Bjarnason i en salgspakke.

— Vi har ikke fått noen henvendelser fra Viking foreløpig og vil jo aller helst beholde gode spillere, sier Glimt-direktør Ernst Pedersen til Aftenbladet.no.

Alvaro Santos - Sochaux

Spilte i Sverige fra 2000 til 2003 før han gikk til FC København. Brasilianeren noterte seg for 35 mål på 64 seriekamper for Helsingborg i Sverige. Brasilianeren gjorde det også bra de fire sesongene han var i FC København. Der scoret han 38 mål på 83 seriekamper.

Har de to siste sesongene vært i franske Sochaux, uten suksess. Ble denne sesongen utlånt til Strasbourg, hvor han fikk ni kamper fra start og scoret fem mål. Helsingborg skal være interessert i å få 28-åringen tilbake til Sverige.

Olivier Occean – Lillestrøm

Kanadieren er også en spisstype som kommer inn under Röslers kategori. Han har slitt på et Lillestrøm i kraftig motgang denne sesongen.

Noterte seg for 12 seriemål da Lillestrøm tok 4. plassen i eliteserien i fjor. Spilt under Rösler da han var Lillestrøm-trener.

Debatt: Hvem mener du Viking bør hente?

Roman Kienast – HamKam

Spissen har ikke vært overbevisende i HamKam denne sesongen, men hans innhopp i EM har blitt lagt merke til. Lysluggen gjorde seg ikke vekk mot Kroatia, Polen og Tyskland.

Sportslig leder i HamKam, Lars Tjernås, vil ikke kommentere om Viking har vært i kontakt med hedmarkingene vedrørende den østerrikske spissen.