OSLO: Espen Jensen fikk 700.000 kroner i premie for andreplassen i tv-programmet. Jensen har utviklet en lastestropp som skiller seg drastisk ut fra lastestroppene som finnes på markedet i dag. Jensens lastestropper gjør arbeidet langt mer effektivt, og brukerne sparer et minutt eller to på hver stropp.

Sjefen for transportkonsernet Håkull allerede har kjøpt fem prosent av aksjene i Quick Loader Patent for fem millioner kroner. Det gjør at selskapet nå er verdsatt til 100 millioner kroner.

I kveld stod kun Espen og to andre skapere igjen. Ånund Olsen med sin «Innowalk», et produkt for barn som har problemer med å gå, fikk førsteplass og én million kroner. Hanne Hamsund og hennes «Buckle buddy», et forlengende ledd på sikkerhetsbelter, fikk tredjeplassen og 300.000 kroner. Sistnevnte finalist har inngått en avtale med HTS, produsent av bilbarnestoler, og kunne derfor ikke motta penger fra investorpanelet. Ånund Olsen kom ikke fram til en avtale med investorene, men vil fortsette forhandlingene senere i uken.