KRISTIANSAND: — Jeg er veldig lei meg for at Ali røyk ut, men det ville vært ille hvis det skjedde fordi ikke alle stemmene ble registert på ham. Vi har aldri opplevd før at det har tatt så lang tid før stemmene ble registrert, sier Ali-pappa Marcelo Fuentes.

For Alis stemor, Anita Skeie Fuentes, kom ikke kvitteringen på mottatt stemme før et døgn etter at hun stemte.

— Først klokken 21.42 lørdag, pinseaften, kom meldingen tilbake hvor vi ble takket for å ha stemt på Ali i Idol. Og vi stemte et døgn før! Tidligere når vi har stemt på ham, har svarene kommet nesten umiddelbart. Mange vi har snakket med har opplevd det samme, sier Anita Skeie Fuentes.

På ulike chattesider på internett var det i timene etter Idol-avstemningen fredag kveld mye diskusjon om alle stemmene var registrert. Flere som skrev meldinger på Dagbladets diskusjonsforum "Meninger", stusset over at ikke de hadde fått beskjed tilbake om at tekstmeldingene var registrert.

Fædrelandsvennen har via SMS vært i kontakt med Idols informasjonssjef Bjarne Laastad om saken. Vi har også sendt ham nummeret som som Anita Skeie Fuentes ringte fra for å sjekke om når stemmen hennes er registrert.

Laastad svaret at han har ikke fått noen indikasjon på at det skal ha skjedd noe galt i noe ledd. Han svarer slik på SMS til Fædrelandsvennen:

— Vi får ikke sjekket dette ut før onsdag. Når man mottar så mange stemmer som på fredag (725.000), så kan det drøye før vi får sendt ut kvitteringsmeldinger, på grunn av kapasiteten i nettet. Da prioriteres meldingene som kommer inn til oss - før kvitteringene sendes tilbake. Stemmene er nok registrert. Tidspunktet for mottatt kvittering betyr ingenting. Tidspunktet for når vi mottar stemmen, er det som er avgjørende, skriver Laastad.

Familien Fuentes klarer ikke å slå seg ro med dette. De håper i det lengste at det skal ha vært noe galt. De har vanskelig for å innse at forhåndsfavoritten skulle ryke ut i siste runde.

— Har det skjedd noe galt, får det heller bli Idol-finale med tre deltakere, sier Marcelo Fuentes og smiler litt midt i skuffelsen.

— Jeg er veldig stolt av Ali, uansett, legger han til.