Bangkok: De siste to bombene gikk av rundt midnatt i nærheten av stedet hovedfeiringen skulle funnet sted i sentrum av Bangkok.

Ifølge det thailandske helsedepartementet er det åtte utlendinger blant de minst 30 sårede, men UD opplyser til NTB at det ikke foreligger meldinger om sårede nordmenn. Ambassaden i Bangkok undersøkte søndag kveld saken.

Den svenske ambassaden sier til nyhetsbyrået TT at ingen skandinaver er såret.

— Bomben eksploderte i en telefonkiosk ved Central World Plaza. De sårede er sendt til politisykehuset, sier oberst Vanlop Patummaung til thailandsk TV om en av de siste to bombene som gikk av.

Tidligere søndag hadde seks bomber og granateksplosjoner rammet den thailandske hovedstaden.

— Det kom ingen advarsel. Det er ganske sjokkerende, sier militærtalsmann Anand Srisiran.

Avlyste

Thailandske myndigheter valgte søndag kveld å avlyse de planlagte arrangementene i sentrum av Bangkok. Flere titusen mennesker hadde da allerede samlet seg i gatene for den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Bangkok, men fikk beskjed om å dra hjem.

— Situasjonen er under kontroll, men alle må være tålmodige, sier polititalsmann Ajiravid Subarnbhesaj.

En av eksplosjonene rammet et busstopp utenfor et kjøpesenter i sentrum av byen. Her ble 16 mennesker såret, to av dem alvorlig.

— Det var et kraftig smell og folk begynte å rope og løpe. Jeg så folk med blod over alt på beina og i ansiktene, forteller Chalermsak Sanbee (17) som befant seg i nærheten av busstoppet da eksplosjonen ble utløst.

Det gikk også av sprengladninger ved en markedsplass i nærheten av havna, i nærheten av en politipost og på parkeringsplassen utenfor et kjøpesenter langs veien til Bangkoks nye hovedflyplass.

Panikk

Norske Geir Emil Moss var sammen med familien sin på et kjøpesenter da de hørte bomber som eksploderte. Han forteller om full panikk blant menneskene på senteret.

— Det var et helvete å komme seg ut. Folk løp mot rulletrappen, men det var ikke lenger en rulletrapp. Det var bare en haug med rullende folk, sier han til VG Nett.

Væpnede opprørere i den sørlige delen av Thailand, hvor befolkningen hovedsakelig er muslimsk, har tidligere utført lignende bombeaksjoner i byer sør i landet. Det er ikke kjent at disse gruppene tidligere har utført angrep utenfor sin egen region.

Ingen hadde søndag kveld norsk tid tatt på seg ansvaret for bombeeksplosjonene i Bangkok, som ble utløst idet folk var i ferd med å gjøre seg klare til nyttårsfeiring.