Det er Rikskonsertene som sender de to rundt til ti steder i Norge, med turnéstart i Seljord onsdag. Turneen er hovedsatsingen til Hele Norge synger denne høsten, og på hvert konsertsted blir det allsang med blant annet lokale kor.— Noe av det viktigste med denne turneen er å få folk til å synge. Det bør vi gjøre mer av i dette landet. Forskning viser at en blir pen av å synge. Jeg var jo ikke noe særlig å se på før jeg begynte, sier Viggo Sandvik.

Den tidligere Vazelina Bilopphøggers-vokalisten regnes som en av landets fremste Prøysen-tolkere. Han er vokst opp med Prøysens sanger og bodde ikke langt fra Alf Prøysens barndomshjem.

— Jeg traff dessverre aldri Prøysen. Jeg kunne tenkt meg å sitte en kveld med ham. Jeg tror vi hadde hatt mye å prate om. Prøysen har så mange lag. Han kan være morsom, men han er jo kvass også da, og sår. Vi prøver å presentere hele spektret, sier Sandvik.

Haddy N'jie, kjent fra vokalgruppa Queendom og nå sist som programleder under TV-aksjonen, vokste opp med en Prøysen-elskende mor. Kjærligheten til Prøysens viser har smittet over på datteren. (©NTB)